L'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, va ser nomenat ahir nou president de la Diputació per unanimitat, ja que va rebre els vots favorables tant de CiU com d'ERC i PSC. El substitut de Jaume Torramadé va afirmar que és conscient de les "circumstàncies extraordinàries i imprevisibles" en què s'ha produït el seu nomenament, però es va mostrar molt il·lusionat amb el vot de confiança rebut i va assegurar que tindrà la "mà estesa" cap als altres partits per tal de superar junts la crisi econòmica. Els representants de l'oposició van destacar el seu caràcter conciliador i dialogant, mentre que el portaveu de CiU, Pere Vila, va demanar disculpes en nom del partit per tot el que s'ha viscut a la Diputació en els dos darrers mesos i va confiar que a partir d'ara es podrà reconduir la situació. "Han estat moments molt durs però crec que podem recompondre aquest castell que és la Diputació i restablir el seu bon nom", va assenyalar.

Giraut, que va entrar a l'ens l'any 1991, va destacar que encara el nou repte "amb il·lusió" i amb l'esperança de no decebre ningú. El nou president va avançar que la seva intenció serà continuar amb la feina que ha anat fent fins ara l'equip de govern i treballar per l'excel·lència en tots els sentits, tot potenciant els ajuts als municipis per a sortir de la crisi i continuar impulsant la projecció turística a través del Patronat de Turisme. També va garantir a l'oposició que tindrà la "mà estesa" per treballar conjuntament en estratègies per a sortir de la crisi, i va confiar que podran "anar viajant junts".

Malgrat que Giraut no va fer cap referència al cas Torramadé, qui sí que en va parlar va ser el portaveu de CiU, Pere Vila, que va qualificar la jornada d'ahir d'"agredolça". Vila va recordar que, al llarg del darrer any i mig, ha teixit una forta amistat amb Torramadé, però va reconèixer que en els dos darrers mesos han tingut "desavinences importants" i va assegurar que CiU ha pres les decisions pensant sempre en el bé de la institució. Vila va confiar que, a partir d'ara, Torramadé pugui seguir aportant la seva experiència a l'equip de govern, i va demanar disculpes als treballadors de la Diputació i a totes les persones afectades pel que s'ha viscut en els darrers mesos. Malgrat reconèixer que han viscut una temporada molt dura, Vila va confiar que el suport unànim que va rebre Giraut sigui el punt de partida perquè la Diputació pugui recuperar el seu prestigi.

El president del grup d'ERC, Lluís Sais, va advertir que caldrà que tothom faci "autocrítica" del que ha succeït durant les últimes setmanes i va considerar que situacions com aquesta "no fan cap favor" a la política. Tot i això, va confiar que la Diputació recuperarà el seu prestigi i va esperar que la comissió d'investigació serveixi per aconseguir-ho.

La presidenta del PSC, Teresa Ferrés, va demanar a Giraut que, abans de compondre el cartipàs, creï una comissió per explorar les possibilitats de treball conjuntes.