Sense cap anunci oficial, però Santi Vila ja va deixar entreveure ahir que deixarà el càrrec de diputat i passarà a tenir tan sols la plaça de conseller de Territori i Sostenibilitat. A través d'un missatge al seu compte de Twitter, el conseller va afirmar que el partit l'havia instat a deixar el càrrec i que ho farà en breu. "CDC em demana que renunciï a l'acta de diputat. Demà ho formalitzaré, disciplinadament", exposava a través de les xarxes socials. Poc després, va esborrar el comentari del seu compte de Twitter, tot i que el va mantenir a Facebook, cosa que va generar centenars de comentaris. Des de la Generalitat no van confirmar que aquesta renúncia es faci efectiva. Qui ja ha deixat el càrrec de diputada és Neus Munté, consellera de Benestar i Família, que ha cedit la seva plaça a Maria Senserrich.

En el cas que el conseller deixés de ser diputat, el seu lloc l'ocuparia l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, que ocupava el desè lloc de la llista de CiU a les darreres eleccions, la primera plaça que no va obtenir representació al Parlament. En la passada legislatura, Roura ja va passar a ser diputada després de la renúncia d'Eudald Casadesús, que va passar a ocupar la plaça de delegat del Govern de la Generalitat a Girona.

Nous càrrecs

L'olotí Joan Cañada va ser nomenat ahir secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals en el Consell Executiu d'aquest dimarts, en què també s'ha designat Jordi Souto Andrés, director general d'Administració Local, tots dos càrrecs adscrits al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

El Govern va nomenar també Jordi Aurich nou director general de Protecció Civil en substitució de Manuel Pardo. Aurich era fins ara director territorial d'Agricultura a Girona. Jordi Aurich, advocat de professió, és fill de l'històric dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya a la comarca del Pla de l'Estany, Jeroni Aurich, qui va ser regidor de l'Ajuntament de Banyoles i diputat provincial a principi dels noranta.

A més, Ramon Parés rellevarà Jordi Gassió com a responsable de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament. Parés ocupava la responsabilitat d'Institucions Penitenciàries.