Alerta per la manca de funcionaris que facin DNI

El nou comissari del Cos Nacional de Policia a Girona reclama més personal per no haver-hi de posar policies

 
El nou comissari (al centre) amb el cap del CNP a Catalunya, el subdelegat del govern i autoritats judicials.
El nou comissari (al centre) amb el cap del CNP a Catalunya, el subdelegat del govern i autoritats judicials.  Aniol resclosa

GIRONA | E.PADILLA Un mes per aconseguir renovar el DNI a Lloret de Mar, i a Girona, si no fóra perquè hi ha policies fent tasques que hauria de fer personal administratiu, la situació seria també greu. El nou comissari del Cos Nacional de Policia (CNP) al capdavant de la comissaria provincial de Girona, Emilio Monge, va fer ahir una crida d'auxili al ministeri d'Interior durant l'acte de la seva presa de posessió del càrrec per intentar evitar "problemes pel que fa a expedició de documents d'aquí a poc". En poc menys de dos anys han desaparegut 10 administratius que prestaven servei a l'oficina d'expedició de documents de Girona i aquest personal no s'ha reposat, fins al punt que ara només n'hi ha sis i els policies han de treballar en una tasca que no els pertoca, va incidir el comissari.
"De moment estem prestant un bon servei però gràcies al fet que també hi treballen policies, i això no hauria de ser així. El DNI és obligatori, a més al ciutadà se li cobra per expedir-lo, i donar un mal servei a tal efecte és incongruent", va reblar el comissari Monge, que va lamentar a més que Lloret "és el pitjor lloc ara mateix" de totes les oficies on s'expedeixen documents nacionals d'identitat de la província de Girona, amb un promig d'un mes per obtenir el document: molta gent aprofita les vacances per fer-ho allà i l'oficina està col·lapsada. Per contra a Girona les hores s'estan donant per a la mateixa setmana o com a molt una setmana vista, va explicar el nou comanament de la Policia Nacional. Monge, que ja va estar destinat a Coordinació de Fronteres Terrestres a la Jonquera el 2008, substitueix el comissari Sebastian Trapote, que fa uns tres mesos va ser nomenat segon del CNP a Catalunya immediatament per sota del cap superior del cos, Agustín Castro Abad.
Les policies de l'Estat estan destacant en els últims mesos per l'elevat control de tràfic de drogues i divises que es detecta a la duana de la Jonquera -tasca per part de la Guàrdia Civil- i pel desmantellament de diverses xarxes de tràfic d'haixix i tràfic i fabricació de cocaïna, sobretot a la zona del Baix Empordà. La delinqüència internacional és un dels objectius cabdals a combatre per part del CNP a Girona, va destacar el nou comissari en la seva presa de possessió.

Enllaços recomanats: Premis cinema