Els contenidors de roba usada de Banyoles han recollit gairebé 67 tones l'últim any, frenant-se unes xifres que no havien parat de créixer des del 2008: aquell any s'hi van dipositar 20 tones; una quantitat que es va doblar amb escreix tant el 2009 com el 2010 recollint-se 48 i 47 tones, respectivament; i que encara va augmentar més el 2011, amb 75 tones.

L'Ajuntament de Banyoles va informar ahir que, al llarg del 2012, es van dipositar 66.954 quilos de peces de vestuari usades en els 8 contenidors de la cooperativa Roba Amiga que hi ha a la ciutat. Ella mateixa i l'entitat ADAD l'Encant -ambdues promotores de la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral- assumeixen la gestió dels contenidors i la recollida de la roba; que, un cop arreglada, es reparteix a Càritas i a les botigues de Roba Amiga per vendre-la a preus assequibles a les persones més necessitades de la població.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, va manifestar que "no podem baixar la col·laboració del banyolins i banyolines, i cal continuar usant aquests contenidors que ajuden socialment a persones que ho necessiten". En opinió de Costabella, les 67 tones recollides són "una molt bona dada i una aportació a aquesta gravíssima situació econòmica que estem vivint".