El malestar per les noves zones blaves de Blanes s'està començant a canalitzar a través de les associacions de veïns del poble. Catorze associacions van entregar ahir al matí a l'Ajuntament un manifest contrari a aquests nous aparcaments de pagament que s'han fet i també la manera com s'ha tirat endavant. Principalmnent, denuncien que no se les ha informat i demanen a l'Ajuntament que canviï les condicions del contracte. Amb el manifest, a més, les associacions van entregar més de 5.000 signatures que han recollit en menys d'un mes conta aquestes noves zones d'aparcament. Segons van explicar les associacions, la recollida de signatures s'ha dut a terme amb la col·laboració d'associcaions de veïns afectades i joves de la població.

En el manifest, impulsat principalment per les assocacions El Control-Horta de la Perla i la de Mas Enlaire que són algunes de les més afectades, mostren el rebuig amb les noves zones blaves. I denuncia que les associacions "no han estat informades de la intenció d'ampliació de les zones blaves, ni consultades" per part de l'Ajuntament i no han pogut participar en el model instaurat. A més, també consideren que "els preus fixats són massa elevats" i que la regulació de les zones grogues i blaves és "discriminatòria".

A més, reclamen al consistori que faci canvis en els contractes: "sol·liciten que l'Ajuntament estudiï un millor model de regulació de l'aparcament en superfície que contempli les necessitats dels ciutadans i optimitzi l'ús de l'espai públic i introdueixi les esmenes necessàries al contracte recentment signat". Finalment, les associacions veïnals també denuncien que tal com s'han regulat els espais de zona blava al muncipi comportaran que allà on no hi ha aparcament de pagament es "congestioni" i no es pugui garantir la rotació, "dificultant extremament el seu ús per part dels veïns".