Els establiments amplien 500 m2 de voreres per posar-hi terrasses

Els particulars n'han assumit les despeses a canvi de poder ampliar els seus negocis a la via pública

 
Una de les zones on s´ha aplicat la mesura.
Una de les zones on s´ha aplicat la mesura.  diari de girona

DDG Figueres va posar en marxa ?l'any 2011 una iniciativa a través de la qual els negocis vinculats a la ?hostaleria podien ampliar les ?seves voreres, si es feien càrrec de les ?despeses de tramitació i rea?lització de l'obra. A canvi, els ?establiments podien ocupar part de l'espai per posar-hi terrasses. Fins ara, nou s'hi han adherit ampliant així 270 m2 de voreres i està previst que en els propers mesos s'executin ?quatre projectes més, que significaran 205 m2 nous. D'aquesta manera, el total s'acostarà als 500 m2 d'espai públic amb voreres i terrasses.

"Reactivar l'economia"
L'alcaldessa, Marta Felip (CiU), assegura que la iniciativa és un bon exemple que "es poden fer ?projectes que ajudin a reactivar l'economia i més en una ciutat com Figueres, molt orientada al sector dels serveis. L'aspecte més important és el guany de metres quadrats pels vianants".
L'actuació s'ha dut a terme a través de la col·laboració del sector privat però des del consistori recorden que des del 2008, s'han destinat 675.000 euros a la millora de prop de 10.000 m2 de voreres a la ciutat.

Enllaços recomanats: Premis cinema