Figueres, els organitzadors i el Consorci del castell de Sant Ferran segueixen sense acord per a la ubicació de la carpa d'accés al Festival del Circ. Tot i que des del consistori no han volgut donar més detalls sobre la polèmica, han explicat que es manté la idea que es farà a la fortalesa en els dies previstos. L'ens manté l'oferiment de dos espais alternatius -el penal i la zona de l'antic hospital- per a ubicar la carpa en lloc del pati d'armes. Les negociacions continuen i, segons ha pogut saber aquest diari, s'ha demanat fins i tot una nova reunió de la Comissió Permanent que, de moment, no s'ha dut a terme.

Falta menys d'un mes perquè el Festival engegui les seves actuacions. Alguns dels camions ja han començat a arribar a la ciutat i la previsió és que dilluns es comencin a fer les primeres instal·lacions. El que està acordat des de fa temps és que la resta de carpes s'ubiquin al penal. De fet, així es va anunciar a la presentació de la segona edició del certamen. Aleshores es va anunciar també que la d'accés es posaria, com l'any passat, al pati d'armes. Segons va publicar Diari de Girona la setmana passada, el consorci va denegar aquesta opció per "uninamitat" dels membres fa uns mesos. Al·legaven, per una banda, que la situació els obligava a tancar el circuit de visites a la fortalesa i, per l'altra, que es podia posar en risc el monument tenint en compte que en aquesta zona hi ha unes grans cisternes a pocs metres sota terra. "Calen unes piquetes molt grosses d'uns quants metres enterrades a terra", explica el director del Consorci, Damià Abella.

La setmana passada es van intensificar les trobades sense arribar a acords i aquesta la situació segueix igual.

El consistori alerta que l'espectacle no es posa en dubte i que es farà entre els dies 21 i 25 de febrer. La intenció es que es faci a la fortalesa, no es descarta, però, que si no hi ha consens es busqui un pla B, tot i que des de l'Ajuntament no confirmen aquest extrem. L'equip de govern es va limitar ahir a dir que la voluntat és que es faci al castell i que se seguien les negociacions. També s'ha demanat una nova trobada de la comissió permanent per abordar-ho. No ha estat possible, però, que tots els membres que l'integren -Ministeri de Defensa, Ajuntament i Generalitat- hi puguin ser presents i, per això, encara no hi ha data.

L'any passat ja es va produir una situació similar tot i que, a darrera hora, el Consorci va acabar donant llum verd a la instal·lació. Aquest any, però, sembla que la decisió és definitiva. De fet, l'ens assegura no oposar-se a la seva celebració perquè ho consideren un revulsiu per a la zona però demanen que es compleixin un seguit de condicions com les ubicacions plantejades. Per això, els van proposar els dos espais que, segons el Consorci, poden ubicar la del vestíbul -d'uns 35 metres de diàmetre- i la resta. I és que enguany hi haurà més instal·lacions que l'any passat ja que, arran de l'èxit aconseguit, es va anunciar que s'ampliava espai i aforament. El Festival està venent les entrades a un bon ritme i, fins i tot, es va decidir fa unes setmanes posar-ne més a la venda per l'èxit que estava tenint.

S'espera que en els propers dies es pugui arribar a un acord i s'anunciï a finals de setmana com es desencallarà la situació. La previsió dels organitzadors és començar a muntar les instal·lacions la setmana vinent i, per tant, caldria definir totes les ubicacions.