Entitats i empreses turístiques gironines participen des d'ahir a Fitur 2013, amb dos espais integrats dins l'estand de Catalunya per promocionar i difondre el conjunt de l'oferta turística global de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, així com per presentar les novetats en productes i serveis turístics de la demarcació per a la temporada 2013. En aquest sentit, arran de la posada en funcionament del TAV Madrid-Barcelona-Girona-Figueres, està previst que avui el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Renfe signin un acord de col·laboració amb l'objectiu de promocionar els serveis de transport en ferrocarril de Renfe i la promoció turística de la demarcació de Girona. Així, mentre responsables del Patronat asseguraven ahir que dedicaran esforços a atreure turisme madrileny a les comarques de Girona, el director general de Turisme de Madrid semblava donar-li la raó declarant a la Cadena Ser que els madrilenys tenen amb el TAV una nova oferta de platja a la Costa Brava.

A l'espai Costa Brava, el Patronat de Turisme comparteix ubicació amb el Consorci de les Vies Verdes de les comarques de Girona i amb les poblacions turístiques de Blanes i Lloret de Mar. L'altre espai, Pirineus de Catalunya, compta amb el material promocional corresponent a l'oferta turística dels Pirineus catalans i concretament del Pirineu de Girona amb la participació dels municipis de la Vall d'en Bas i Puigcerdà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i Turisme Garrotxa.

Així mateix a Fitur es donarà a conèixer que el Patronat de Turisme ha incorporat el Girona Convention Bureau a la seva estructura, amb el qual aglutina el gruix de l'oferta turística de congressos, reunions i convencions de la demarcació; s'informarà sobre la posada en funcionament d'un nou producte enoturístic que s'estructura a través de la Ruta del Vi DO Empordà; sobre el naixement de la marca i el portal "Costa Brava Cruise Ports", amb què es promocionen els ports de Palamós i Roses en el sector creuerista internacional; sobre el calendari d'esdeveniments culturals i esportius tenen lloc a la demarcació en el decurs de l'any, entre els quals destaquen els més de cinquanta festivals de música de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. I, per a aquell públic ja avesat a la demarcació gironina hi haurà productes turístics concrets com són les campanyes gastronòmiques, el Túnel del Vent d'Empuriabrava, la xarxa de senders Itinerànnia, les fires i mercats artesanals i les festes d'interès nacional.

Fitur va obrir ahir les portes i s'allargarà fins diumenge per presentar les millors propostes turístiques de tot el món.