El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha demanat que la Generalitat deixi sense efecte el permís d'investigació d'hidrocarburs anomenat Ripoll. El permís afecta les comarques del Ripollès i la Garrotxa. En concret, els municipis d'Ogassa, la Vall de Bianya, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Sant Joan les Fonts, Ripoll, Riudaura, Olot, les Llosses, Vallfogona del Ripollès, Santa Pau, la Vall d'en Bas, les Preses, Sant Feliu de Pallerols i Ribes de Freser.

També han demanat que el Govern informi dels motius pels quals el Govern de la Generalitat va concedir aquesta autorització i va reduir posteriorment la fiança. Han precisat que la informació ha de ser pels ajuntaments, entitats socials i grups polítics

Segons ICV-EUiA la seva petició està avalada pel fet que a partir de la publicació al DOGC del permís, l'empresa Teredo Oils. LTD, disposava de sis mesos per començar els treballs i dins d'aquest termini de 3 mesos per presentat el Pla de Labor cosa que, segons ells, no ha fet. "Això vol dir que havien de presentar el Pla de Treball com a molt tard el 5 de gener de 2013, sense que consti que s'hagi presentat ni demanat cap pròrroga", escriuen. Indiquen que també els consta que fins ara el Departament de Territori i Sostenibilitat no ha presentat l'informe mediambiental que havia de determinar la fiança definitiva de protecció i restauració del medi natural afectat pels sondatges.

Afegeixen que "tampoc es té constància que l'empresa titular del dret miner hagi aportat el corresponent Estudi d'Impacte Ambiental i el Programa de Restauració de cadascuna de les tasques a realitzar, quines tasques requerien l'emissió del corresponent informe mediambiental favorable".

ICV-EUiA ha qualificat d'incomprensible la reducció de la fiança inicial de protecció i restauració de medi natural pels treballs relatius als sondatges i cates d'investigació, que s'havia fixat en la quantitat de 5.818.688,00 euros. Precisen que la decisió d'abaixar la fiança la va prendre el Departament d'Empresa i Ocupació.