Després de l'enrenou generat pels viatges de l'exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, a Moscou, en relació amb les empreses del líder de la trama investigada en l'Operació Clotilde, Andrei Petrov, els vincles d'aquest municipi de la Selva amb la capital russa s'estan mirant amb lupa. El cap de l'oposició, Marc Fuertes (Millor), ja va acusar dimarts l'actual alcalde de Lloret, Romà Codina, d'haver viatjat a fires de Turisme a Moscou convidat per Petrov.

L'Ajuntament de Lloret va desmentir ahir categòricament aquestes afirmacions en un comunicat, recordant que en tot cas els viatges a la reunió internacional de Turismes i Viatges de Moscou (MITT) sempre havien estat pagats per Lloret Turisme.

Segons el comunicat del consistori, aquesta entitat de promoció turística de Lloret va acreditar mitjançant un certificat que Romà Codina va assistir a les fires de turisme MITT de Moscou entre els anys 2009 i 2012. En aquest certificat, s'exposa que totes les despeses generades per l'assistència dels tècnics i representants de l'Ajuntament, entre els quals se citen expressament les despeses de Romà Codina, van anar a càrrec del pressupost de la societat anònima municipal Lloret Futur, S.A., de la qual Lloret Turisme forma part. L'Ajuntament també recorda que els comptes dels exercicis en els quals es van fer aquests viatges van ser aprovats per tots els consells d'administració i assemblees generals de la societat.

Per la seva banda, l'ara alcalde, Romà Codina, ja va manifestar dimarts que sí que havia viatjat a Rússia però que sempre ho va fer com a membre de la direcció operativa de l'entitat Lloret Turisme, que va ser qui es va fer càrrec dels costos del viatge.

Aquest aclariment va arribar després que el cap de l'oposició, Marc Fuertes, l'acusés de participar en viatges a Rússia, unes visites a les quals, segons el regidor del Millor, hauria estat convidat per Petrov. Fuertes es preguntava "què hi feia el regidor d'infraestructures en una fira de turisme?" en les visites que es van fer a la capital russa als anys 2009 i 2010.

La darrera fira de turisme de Moscou a la qual va assistir l'Ajuntament de Lloret es va celebrar el mes de març de 2012. Entre els representants del consistori lloretenc que hi van assistir hi havia Romà Codina, i també el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, en un viatge en el qual es van fer trobades amb els principals operadors turístics russos i dels països d'Europa de l'Est.????