L'Associació de Pares i Mares d'alumnes de l'escola la Bòbila de les Preses han anunciat accions de protesta, si l'Administració no respon a la seva demanda d'ús de la totalitat d'equipaments de l'escola. Han afegit que si hi ha resposta, però no la veuen raonada també protestaran. Això no obstant, han indicat que encara no han decidit com seran les accions reivindicatives. Al setembre, el centre va entrar en servei, però sense que la totalitat de l'obra estigués acabada. Ara, l'Associació de Pares considera que la planta superior, el gimnàs i les pistes esportives estan acabades. Per això ha demanat explicacions al Departament d'Ensenyament, a Infraestructures. cat, a l'Ajuntament de les Preses, a la direcció facultativa de l'obra i a PAI Construccions. En el seu escrit els han exposat que "avui, les obres ja estan finalitzades". Afegeixen que "en donen fe els documents, on els tècnics competents de l'obra, no només ho donen per finalitzat, sinó que a més les declaren zones vàlides per al seu accés i ús".

Segons ha explicat la presidenta de l'AMPA, Raquel Quicios, "ara fan les classes a la planta baixa".. Ha afegit: "es tracta d'espais destinats a d'altres funcions, com ara biblioteca, o sala de professors". També ha assenyalat que els alumnes han de fer les classes de gimnàstica a l'aire lliure i que sense les pistes no poden practicar esport. A més, "les classes de psicomotricitat dels més petits les han de fer al pati", ha dit.

Quicios ha indicat que la decisió de queixar-se ha arribat després que Ensenyament els hagués promès que podrien fer servir els equipaments nous a finals de gener. Tanmateix, tot i que fa dies que no hi ha activitat constructiva, les zones inacabades al setembre estan tancades i fora de servei.

Ha assenyalat que la decisió de queixar-se s'ha pres després d'una assemblea de pares, en la qual van assistir uns 60 progenitors.

No es tracta de la primera reivindicaciò de pares d'alumnes de l'Escola la Bòbila. A mitjans desembre, pares a títol particular es van queixar, públicament, del fet que la calefacció no funcionava i que els nens passaven fred. Llavors, Ensenyament es va comprometre a posar en servei la calefacció després del període vacacional de Nadal i així ho va fer.

L'escola de les Preses acull uns 14o alumnes provinents del municipi i de la rodalia. Es tracta d'un equipament de nova planta que ja va entrar en servei amb uns dies de retard a l'inici del curs. Llavors, Ensenyament va decidir posar-la en ús mentre l'empresa constructora acabava de fer-la.

La posició d'Ensenyament als problemes exposats pels pares, fins ara, ha estat que es tracta d'una escola totalment nova en un municipi que no en tenia. Segons ells, posar-la en servei en un curt espai de temps va representar un gran esforç econòmic i administratiu a la Generalitat.