Blanes, Lloret i Tossa es tornen a unir per promocionar els seus carnavals

Les rues seran el dissabte 9 de febrer i diumenge 10 a Lloret i Blanes i la celebració acabarà a Tossa el dia 23

03.02.2013 | 08:16
Blanes, Lloret i Tossa es tornen a unir per promocionar els seus carnavals
Blanes, Lloret i Tossa es tornen a unir per promocionar els seus carnavals

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa s'han tornat a unir, per segon any consecutiu, per promocionar conjuntament els carnavals dels seus municipis i així aconseguir més afluència i major presència arreu. Els consistoris presenten sota una mateixa imatge corporativa el "carnaval de la Costa Brava" per aconseguir una major difusió i, a més, s'han coordinat en la celebració de les rues perquè hi pugui anar més gent.
Segons van anunciar els tres ajuntaments, la primera rua serà la de Lloret, que es farà dissabte 9 de febrer a les quatre de la tarda i es repetirà diumenge 10 a les dotze del migdia. El recorregut s'iniciarà al passeig Camprodon, anirà pel passeig de Verdaguer fins a Just Marlès i acabarà al Rieral. Després serà el torn de la rua de Blanes, que es farà diumenge 10 a partir de les cinc i el recorregut començarà a l'avinguda Rei Joan Carles I, passarà per la rambla Joaquim Ruyra i la plaça Catañunya entre d'altres i acabarà a la plaça Països Catalans. I "la ressaca del carnaval" serà a Tossa, on la rua es farà el diumenge 23 a partir de les sis de la tarda, començant a la rambla Joan Maragall, seguint per Ferran Agullló, avinguda Catalunya i acabarà al parc de bombers.

A banda de les rues, hi haurà diversos concursos al lloc de treball a les tres localitats, espectacles per als més petits i el dimecres 13 es farà l'enterrament de la sardina als tres pobles. Destaquen, per exemple, els jocs infantils, xocolatada i arribada del Rei Carnestoltes i el seu pregó durant el dissabte 9 a Blanes. A Lloret, el Carnestoltes arribarà divendres i dissabte es farà el concurs de disfresses al carrer. I Tossa acollirà la cursa de disfresses el dissabte 9 al migdia i del 15 de febrer al 17 de març es faran les jornades gastronòmiques de la cuina del bacallà.

Aquest és el segon any que les tres poblacions de la Selva marítima s'uneixen per promocionar el carnaval conjuntament i així intentar aconseguir més afluència. De fet, segons van anunciar ahir els regidors dels tres pobles, el treball conjunt continuarà els propers anys i, fins i tot, s'intensificarà: "Volem fer un pas endavant i consensuar tota la publicitat perquè l'àrea d'influència és la mateixa", va comentar la regidora de festes de Blanes, Lara Torres; que va afegir que intentaran "fer alguna activitat conjunta l'any que ve".

El regidor de festes de Tossa, Ignasi Sallés, també va apuntar que "s'està treballant en nous projectes conjunts de cara a l'any vinent" i que els anunciaran en breu. La regidora de Lloret, Ester Olivé, va explicar que la col·laboració es consolida i va anunciar que a Lloret ja tenen confirmats més de 1.400 participants a la rua.

Enllaços recomanats: Premis cinema