L'Ajuntament de Palafrugell ha d'atorgar una parada del mercat del peix a una antiga paradista que, arran de les obres de reforma, en va quedar exclosa, ja que es van reduir d'11 a set. Ho determina una sentència del jutjat contenciós administratiu número dos de Girona del 28 de desembre de 2012, que estima el recurs de la demandant en entendre que se li va crear una indefensió durant el procés administratiu. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha anunciat que l'Ajuntament recorrerà, però també ha afirmat que "el màxim responsable de la gestió relacionada amb la concessió de les parades de venda és l'anterior alcalde Sergi Sabrià (ERC)". Sabrià, ara portaveu dels republicans a l'oposició, ha defensat que van seguir la recomenació dels serveis jurídics de l'Ajuntament i respon a Fernández que amb aquesta sentència "no intenti tapar el malestar que hi ha a Palafrugell per la seva marxa al Parlament o la seva posició contrària a la declaració de la sobirania de Catalunya".

L'anterior govern de Palafrugell va engegar la reforma del mercat del peix, que passava d'onze a set parades. En aquest procés, tres operadores en van quedar excloses: una d'elles es va retirar però les altres dues van presentar sengles contencios administratius per haver-se quedat sense parada en l'adjudicació. Ara, el jutjat de Girona s'ha pronunciat respecte un d'aquests recursos i, en principi, l'altre tindrà la mateixa resolució, ha apuntat l'alcalde.

Respecte d'aquesta primera sentència, el jutjat considera que en el procés de resolució de les llicències anuals de les dues parades que tenia l'operadora hi ha indefensió perquè l'expedient de la concessió es va obrir per incompliment del règim d'assistència del mercat, però es va resoldre per un altre motiu: la manca de títol documental i justificatiu de l'ocupació de la parada, per la qual cosa no es va poder defensar.

Així, estima el recurs de la recorrent, anul·la l'acord impugant i ordena a l'Ajuntament que li atorgui una parada del mercat del peix, cosa complicada perquè ja estan totes ocupades, de manera que el més probable és que l'Ajuntament hagi d'arribar a un acord econòmic amb l'antiga operadora.

L'alcalde ha senyalat directament el seu predecessor en el càrrec com a responable d'aquesta sentència i recorda que el PSC ja va alertar que el procés de resolució i adjudicació de les parades no s'ajustava a dret. Fernández afegeix que la sentència implicarà indemnitzar les recurrents. I afirma que el govern no descarta emprendre accions contra l'anterior govern.

Comerç de tot l'any

Per part seva, Sabrià ha defensat que va seguir les recomenacions dels serveis jurídics de l'Ajuntament. També apunta que els operadors que van quedar fora de l'adjudicació tenien una assistència inferior al 42%, "prioritzant aquells que creuen en un model de comerç de tot l'any" i que "avui Palafrugell té un mercat de primeríssim nivell, viable econòmicament pels marxants" i que es va fer "amb l'oposició frontal d'un PSC que no creu en el mercat".

Per Sabrià, és "indigne com l'alcalde l'utilitza (el mercat) políticament" i conclou que l'operació del mercat va ser "rodona pel poble" ja que l'Ajuntament va pagar 11.000 euros dels 616.700 que va costar.