Els veïns del carrer Enric Fort de Pals estan descontents amb l'actuació de l'Ajuntament, que els ha eliminat l'aparcament que fins ara hi havia en un costat de la via. La setmana passada, a través d'un ban de l'Ajuntament, se'ls va comunicar aquesta decisió, presa segons l'escrit per lluitar contra els "greus embussos i riscos d'accident, especialment a l'estiu" o en jornades festives que s'hi produeixen, de manera que l'eliminació de l'aparcament en aquest carrer de doble sentit de circulació millori el trànsit dels vehicles. Els veïns del carrer, però, no hi estan conformes perquè, asseguren, només hi ha problemes en dies puntuals, com per la Festa Major o la Fira del Vi.

Així, van recollir una quinzena de signatures dels veïns del carrer que van entregar a l'Ajuntament que, no obstant això, ha seguit endavant amb la mesura i ja ha pintat les línies que prohibeixen l'estacionament. Pere Bofill, un d'aquests veïns, ha explicat que "ja ens estava bé el carrer tal com estava" (en principi, la prohibició comença a ser efectiva avui) i que la quinzena de firmes són de la pràctica totalitat dels veïns del carrer. El mosqueig d'aquests veïns és tal que alguns es plantegen deixar de pagar el gual. "Quin objectiu té que jo pagui 90 euros de gual si ningú hi pot estacionar?", es pregunta Bofill, que ha afegit que la prohibició d'estacionar tindrà una contrapartida: "Els cotxes passen ja avui -per ahir- molt ràpid".

La crítica dels veïns també és perquè se n'han hagut d'enterar per un ban sense que ningú els hagi consultat res. Fins i tot, el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Lluís Jofra, ha signat contra la mesura del govern com a veí del carrer. Jofra, que ha explicat que la reordenació respon a un informe de la policia, diu que si bé els veïns perdran comoditat a l'hora d'estacionar, entén que la supressió de l'aparcament pot millorar la circulació, sobretot a l'estiu quan s'hi registren problemes -"quan no és estiu, no té massa sentit"-. Sobre la seva signatura de queixa, Jofra ha indicat que és bàsicament perquè l'alcalde, Joan Silvestre, "almenys hauria d'haver reunit als veïns i explicar les intencions que tenia". De fet, Jofra afirma que se'n va assabentar de la modificació pel ban, com la resta de veïns.

El grup del PSC, a l'oposició, ha lamentat que l'alcalde no hagi atès la queixa dels veïns ni les signatures recollides. El portaveu socialista, Joan Trias, ha manifestat que "estem al costat dels veïns" en la seva reclamació.