La marxa del govern de Blanes de la primera tinenta d'alcalde, Lourdes Fàbrega, es va fer visible ahir al vespre en el primer ple municipal després de la seva renúncia en el càrrec. Fàbrega no només va seure a part dels seus excompanys del grup del PSC com a regidora no adscrita, sinó que va començar a marcar les primeres diferències amb els socialistes en alguna de les votacions. Concretament, es va abstenir en un dels temes principals del ple, que era la recuperació del projecte del carrer Colom.

Acostumats a veure Lourdes Fàbrega al costat de l'alcalde Josep Marigó en el ple, als assistents els deuria sobtar ahir veure-la a un extrem i al costat dels regidors del PP. Aquest va ser l'element més visible de la seva sortida del Govern, tot i que en el mateix ple es va donar compte en dos punts dels canvis. Però no va ser l'únic, ja que es van començar a marcar algunes diferències, malgrat que en aquest primer ple de Fàbrega al marge gairebé no va fer ús del seu torn.

Només el regidor de CiU, Joaquim Torrecillas, es va referir a la marxa de Fàbrega, decisió a la qual va expressar "el màxim respecte" -com a la reestructuració que ha fet el Govern- i va comentar al grup del PSC que "caldria que fes una reflexió" respecte tot l'escrit que havia fet l'ex tinenta d'alcalde en deixar l'executiu municipal. A més, va anunciar que des de CiU faran una ronda de trobades amb tots els grups per analitzar la situació que queda ara. Fàbrega va reiterar ahir que encara medita si continuarà o no com a regidora.

Per altra banda, en el ple d'ahir es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU, ICV-EUiA i PP i l'abstenció de Fàbrega la recuperació de part del projecte del carrer Colom per utilitzar els diners d'un crèdit ICO de 2,1 milions que ja va ser conedit el 2009 i és a un interès de 0,5%. Cal recordar que el projecte complet pujava a 7 milions d'euros, però va quedar aturat per falta de diners a finals de 2011. Ara, per no haver de pagar el crèdit sense utilitzar els diners, es va aprovar una part d'aquell projecte. En concret, es farà el clavegueram i les aigües pluvials del carrer i quan es pugui ja es farà el projecte complet. Aquesta primera part sortirà a concurs públic. Fàbrega i ICV-EUiA van posar de manifest que l'Ajuntament ara es troba "atrapat", perquè si no fa l'obra ha de retornar els diners igualment que ja estan gastats. CiU va instar a aprofitar el crèdit.

En el ple d'ahir també es van aprovar -amb els vots del PSC, CiU, PP i Fàbrega- les noves tarifes del transport urbà, que patiran una pujada generalitzada, amb alguns arrodoniments, del 3,4% -que és l'equivalent de l'IPC. El regidor d'Hisenda, Nicolàs Laguna, va matisar que el bitllet senzill i l'abonament per a jubilats es mantindrà com fins ara. CiU i el PP van supeditar el suport a què hi hagi un millor funcionament de la línia de l'estació i més informació a la de l'hospital, ja que hi ha problemes amb la gent que hi va perquè no sap que ha d'agafar l'anada i tornada. L'alcalde va reconèixer les deficiències i va anunciar que intentaran solucionar-ho. I va afegir també que calia aplicar l'IPC, perquè sinó "el dèficit anirà augmentant".

Finalment, es va aprovar una moció d'ICV-EUiA per evitar que es produeixi el mateix que ha passat amb l'empresa que ha organitzat el Fantasyland amb el tracte als treballadors.