ICV-EUiA ha reclamat al Congrés dels diputats de Madrid que es paguin les expropiacions realitzades amb motiu de la construcció de la línia del Tren d'Alta Velocitat (TAV) al seu pas per les comarques de Girona.

Els diputats Laia Ortiz i Joan Coscubiela han presentat al Congrés una proposició no de llei destinada a la Comissió de Foment, que es complementa amb una bateria de preguntes adreçades al Govern on s'interessen pel pagament de les expropiacions inicials i posteriors per la construcció del TAV en terres gironines.

En la proposició no de llei, els diputats insten el Govern a fer efectius els pagaments que estan pendents per aquestes expropiacions; així com també els relacionats amb les ampliacions de les que es van fer a causa dels canvis realitzats en el projecte constructiu inicial, equiparant les compensacions en un i altre cas.

Entre les preguntes parlamentàries, el diputats ecosocialistes demanen quina és ara la previsió de pagament d'aquestes expropiacions i quins seran els interessos de demora que els afectats percebran per l'endarreriment en els pagaments.