El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha pres declaració aquest matí de divendres als cinc últims imputats en relació amb l'operació 'Clotilde' i els atribueix els delictes de blanqueig en el si d'organització criminal i de falsedat documental. Tots cinc ha quedat en llibertat però per a quatre d'ells, dos ciutadans ucraïnesos, i dos de nacionalitat espanyola, els ha retirat el passaport com a mesura cautelar i, per tant, no podran sortir de l'estat. Per al cinquè, un ciutadà d'origen rus, Eloy Velasco no ha dictat cap mesura cautelar.

Segons fonts judicial, els dos ucraïnesos han negat qualsevol relació amb els negocis immobiliaris d'Andrei Petrov, el suposat capitost de la màfia russa desmantellada en els últims dies a Lloret de Mar. Pel que fa al ciutadà rus, considerat un treballador de segona línia de les empreses de Petrov, ha declarat que no sabia res dels negocis del seu cap. Els dos ciutadans espanyols eren dos comptables externs de Petrov. Un d'ells portava els números de l'empresa immobiliària del suposat cap de la trama russa mentre que l'altre s'encarregava dels comptes de la constructora.

Amb aquests cinc, s'eleva a tretze el número d'imputats en el marc de l'operació Clotilde. Tres d'ells van ser enviats a presó sense fiança i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Els tres imputats que estan a presó són el presumpte cervell de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat, Constantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno.

Aquest dimecres va declarar davant de l'Audiència Nacional el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, que va quedar en llibertat però imputat per prevaricació i suborn. També estan en llibertat amb càrrecs el president del club d'hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, la responsable d'una immobiliària, Teresa Gimeno, el pare de Petrov, Boris Petrov, i la secretària de Petrov, Jessica Oleguin.