El 19 de febrer començarà l'enderroc de can Gelada, entre el Firal i el Firalet. La previsió és que en el termini màxim de 6 dies l'edifici estigui derruït i el pas directe entre el carrer dels Dolors i el Firal i el Firalet quedi obert. Serà la primera acció física de la construcció de la nova plaça Mercat d'Olot i l'entrada a una nova era per al centre d'Olot. L'anunci va ser fet, ahir, per Estanis Vayreda, regidor de Promoció Municipal.

Vayreda va dir: "Estem molt esperançats amb la plaça Mercat i amb l'obertura de l'espai que connectarà el carrer dels Dolors amb el Firal". Va afegir: "Això serà un element de dinamització important". Va enumerar que un cop fet l'enderroc de can Gelada, l'empressa concessionària, Rubau Tarrés, començarà l'adequació de l'espai de can Gelada com a ubicació temporal dels placers. L'adaptació durarà 3 mesos. Així, a partir del juny el mercat permanent olotí quedarà situat arran del Firal i al costat de les parades del mercat del dilluns. La previsió és que la ubicació duri dos anys, després dels quals la nova plaça Mercat, transparent i moderna estarà acabada per fer la funció de centre neuràlgic del teixit comercial olotí.

El centre d'Olot, tot i la crisi, és la situació més valorada pels emprenedors que decideixen afrontar l'obertura d'un negoci. Així. el regidor Estanís Vayreda va enumerar que en el decurs del 2012 de les 101 activitats que es van encetar a Olot, el 62% es van obrir al centre.

A partir de la nova plaça Mercat, Estanis Vayreda va definir la rehabilitació del Firal com a gran repte de futur. Va considerar que la circumstància econòmica impedeix que l'equip de govern la pugui assumir durant l'actual mandat.

Va recordar l'existència d'un projecte que assimila el Firal, amb el Pou del Glaç i el Firalet. I, va valorar que l'estat actual fa molt necessària una rehablitació.