El grup municipal del PSC de Vidreres liderat per l'exalcaldessa Ruth Rosique i que es troba a l'oposició lamenta que l'Ajuntament no hagi presentat cap projecte per acollir-se als plans d'ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). La portaveu socialista, Ruth Rosique, considera que la reactivació de l'ocupació ha de ser una prioritat a Vidreres, on 574 persones estan a l'atur.

En un comunicat, el grup socialista recorda que els programes destinats a promoure la contractació laboral de persones aturades mitjançant la realització d'actuacions de caràcter temporal i d'interès general o social i lamenta que l'Ajuntament en la darrera convocatòria, del mes d'octubre, no hi presentés cap projecte. En aquest sentit, Rosique va lamentar "la inactivitat de l'equip de govern municipal per buscar solucions a un problema que afecta moltes famílies de Vidreres i que hauria de ser la principal preocupació de l'equip de govern". Per això, la portaveu socialista reclama a l'equip de govern municipal que "aprofiti totes les oportunitats al seu abast per assegurar uns ingressos mínims a aquestes famílies, algunes a les portes de perdre el seu habitatge".

El regidor de Personal de Vidreres, Jordi Gómez, per la seva banda, destaca que si bé és cert que l'Ajuntamet no s'ha adherit a les últimes convocatòries dels plans d'ocupació, puntualitza que en primer lloc "els plans d'ocupació ja no es diuen així i han canviat el sistemes de subvenció per part del Servei d'Ocupació" i que l'Ajuntament no s'hi ha acollit per aquest motiu. I és que segons l'edil de Personal de Vidreres, l'ajuntament sempre s'hi havia adherit però que en canviar el sistema s'ha vist, explica, "que els costos que havia d'assumir l'ajuntament eren molt més alts perquè cal pagar seguretat social entre d'altres".

Tot i això, Jordi Gómez destaca que l'equip de govern (CiU i VST-ERC) però no deixa de treballar amb incentivar polítiques d'ocupació i que mostra d'això, "és que els recursos que soliem destinar per temes de plans d'ocupació aniran a iniciatives que ajuden a generar llocs de treball" al municipi de Vidreres. Finalment l'edil de Personal va destacar que el tema de no acollir-se als plans d'ocupació és una crítica que el grup socialista ja va fer en un ple de l'ajuntament fa uns dies.

Els socialistes, però, en el comunicat diuen que "no és una qüestió de diners o tresoreria, sinó de ser actius i no deixar passar oportunitats. La resta són excuses", lamenta la portaveu del PSC. I és que al seu parer, adherir-se al pla d'ocupació de la Generalitat suposa "presentar projectes que, a més de donar feina als veïns del municipi, tenen un caràcter social que repercuteix beneficiosament en l'interès general del municipi".