Esports

Quatre detinguts per la droga oculta en un carregament de ferralla

S'estima que la cocaïna pesa uns 150 kg i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas

 06:30  
Un gos de la unitat canina marcant els tubs amb cocaïna oculta.
Un gos de la unitat canina marcant els tubs amb cocaïna oculta. carles colomer

GIRONA | M.SANTIAGO/E.PADILLA Dos ciutadans espanyols, un ciutadà colombià i un dominicà van resultar detinguts dimecres en el marc de l'operatiu que la Unitat de Droga i Crim Organitzat de la Policia Nacional de Barcelona va dur a terme a Riudellots, on va comissar un contenidor de camió que duia 150 quilograms de cocaïna oculta entre ferralla. Dues de les detencions es van practicar a Barcelona i les altres dues a Riudellots. El cas està sota secret de sumari i no es descarta que es puguin produir noves detencions.
L'operatiu va comptar amb més d'una vintena d'agents de paisà que van participar en el descobriment del camió a Riudellots de la Selva. Una vegada van bolcar tota la ferralla al carrer, els membres de la unitat canina van marcar les zones on s'ocultava la droga. L'extracció de la mateixa es va haver de retardar fins a l'arribada del secretari judicial que havia de certificar la troballa.
Els delinqüents van utilitzar una sofisticada forma d'introducció de droga. No només perquè van fer servir un contenidor per enviar el carregament des de Colòmbia sinó perquè disposaven d'una nau al carrer Mas Vilà del polígon industrial de Riudellots on havien de descarregar el material per, posteriorment, fer-ne distribució.

Enllaços recomanats: Premis cinema