Els sindicats d'estudiants majoritaris han convocat tres jornades de vaga a Secundària per la setmana vinent -els dies 5, 6 i 7 de febrer- en contra de la reforma educativa que promou el Ministeri d'Educació i, també, de les retallades pressupostàries aplicades tant pel Govern de l'Estat com el de la Generalitat. La crida s'adreça a l'alumnat dels instituts on s'imparteix Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional.

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d'Estudiants donen suport a una convocatòria amb què l'última d'aquestes formacions reclama la retirada immediata de l'avantprojecte de llei presentat per José Ignacio Wert i la dimissió del ministre.

L'AJEC detalla els motius de la seva oposició a la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), entre els quals destaca "la intenció d'eliminar la immersió lingüística"; la "recentralització del sistema educatiu"; el blindatge dels concerts econòmics a les escoles privades que segreguen per sexe; la supressió de les proves d'accés a la universitat, deixant-les en mans de cada centre; i la relegació del Consell Escolar a ser un òrgan merament consultiu.

A més, l'AJEC critica que el nou Govern de la Generalitat hagi mantingut en el càrrec la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, perquè consideren que durant el seu mandat "el desmantellament de l'educació pública ha estat constant i la qualitat d'aquest servei s'ha vist greument afectada".