Durant tot el cap de setmana, Salitja ha acollit la 16a edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça. Aquest acte ja està plenament consolidat dins l'agenda del municipi selvatà i l'afluència de gent i de parades d'artesania -principalment d'embotits- ho corrobora. Ahir al matí, el delegat del Govern, Eudald Casadesús, també va visitar Salitja i va recórrer les parades situades a la plaça Major acompanyat de l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem, i del president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria.

La 4a Nit gastronòmica de la botifarra dolça i la cuina del dolç i salat que va tenir lloc el dissabte al vespre al pavelló de Sant Dalmai va servir per donar el tret de sortida a l'edició d'enguany.

Si bé les activitats del dissabte van tenir un aire eminentment gastronòmic, ahir Salitja va acollir actes ben diversos: des d'una visita guiada al volcà de la Crosa fins a una exhibició de gossos ensinistrats, passant per una tractorada amb màquines agrícoles, activitats d'animació infantil i la ja consolidada Fira de Productes Artesans.

La part més científica de la fira va anar a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de tecnologia alimentària de l'Institut de Recerca i Tecnologia dels Aliments (IRTA), qui va presentar un treball de recerca sobre innovacions entorn a la botifarra dolça. I és que de fet, amb aquesta fira Salitja, capital de la botifarra dolça, busca promoure la innovació i la creativitat entorn a aquest producte tradicional gironí.

La fira va acabar amb la 13a edició del concurs de coques, canapès o postres de botifarra dolça, tota una tradició dins la mateixa fira.

La botifarra dolça a la cuina

Durant el matí d'ahir, alguns restaurants i associacions de Salitja i Sant Dalmai van donar idees als visitants sobre possibles aplicacions culinàries de la botifarra dolça. Les Cuineres de Salitja, per exemple, van ensenyar a fer creps amb botifarra dolça, el restaurant Les Bòries la van fer servir combinada amb bolets i el Mas Parés la va maridar amb foie gras.