El delegat Territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, ahir a la tarda va anunciar que la certificació de lliurament de les obres de l'Escola la Bòbila de les Preses està prevista per avui. Ha assenyalat que en el cas que la constructora no faci el lliurament, Infraestructures de la Generalitat ocuparà, unilateralment, la pista poliesportiva i la tercera planta de l'edifici. "Demà es resoldrà d'una manera o d'una altra", va dir. Albert Bayot va preveure que "en els propers dies els nens podran fer ús dels equipaments". Va explicar que " la constructora va posposar en 2 ocasions la certificació de lliurament de les parts de l'escola en obres". Va assenyalar que l'Ampa de les Preses disposa de la informació de les previsions de la certificació de les obres. "Nosaltres l'hem rebuda a les 3 de la tarda, i suposo que l'Ampa també l'ha rebuda per correu electrònic", va dir.

Això no obstant, la presidenta de l'Ampa, Raquel Quicios, va assenyalar, ahir a la tarda, que no tenia constància del lliurament de l'obra. En conseqüència la protesta pogramada pels pares per avui a les 15,30 hores en reclamaciò del lliurament de les obres continua vigent. L'acció prevista consistirà en l'entrada dels pares i les mares a les pistes poliesportives que els progenitors consideren acabades. Els pares portaran pancartes i cartells per tal de donar més connotació a la protesta.

El determini de la protesta va tenir lloc en una assemblea de pares feta abans d'ahir a 2/4 de 10 del vespre al Centre Cultural de les Preses. Segons va explicar, la presidenta de l'Associació de Pares, Raquel Quicios, la decisió d'abans d'ahir va ser el resultat d'un debat que va tenir lloc en una assemblea efectuada l'11 de gener. A la reunió de l'11 de gener, els pares van acordar enviar cartes de reclamació al Departament d'Ensenyament i a les empreses implicades en la construcció del centre. Va explicar que, més de 10 dies després de l'enviament, els pares no han rebut cap resposta. "Tot i que tenim constància que les han rebudes", va precisar. Quicios va assenyalar que els pares faran accions de protesta fins que obtinguin l'accés a les instal·lacions considerades en obres.

"Mentrestant al patit. els nens han de jugar barrejats: grans i petits", va dir Raquel Quicios. A més de les pistes poliesportives, la part fora de servei consisteix en la totalitat d'una planta que està destinada a aules. Ara, fan servir per fer classe les sales que en el projecte estan destinades a la biblioteca o al claustres.

L'escola la Bòbila va entrar en servei al setembre passat, amb uns dies de retard, i amb part dels equipaments per fer. El pacte era que durant el curs s'acabaria. Això no obstant, el retràs ha provocat la reacció dels pares. De tota manera, Albert Bayot, ahir., va recordar processos de construcció d'escoles de nova planta molt més complicats.