L'acomiadament és improcedent i l'Ajuntament de Tossa té dues opcions: o bé readmet el treballador municipal que va acomiadar el 2011 o bé l'indemnitza amb 11.863,13 euros. L'assumpte de fons hauria de ser considerat com una anècdota de no ser perque va acabar en el Jutjat Social número 3 de Girona.

En el fons, tot es va produir per una bicicleta. El 8 d'agost de 2011 el treballador municipal va trencar el cadenat que lligava una bicicleta que es trobava dins la parcel·la utilitzada per la brigada per emmagatzemar-hi runa i deixalles i la va carregar al seu cotxe per emportar-se-la a casa. En aquell precís moment, el propietari de la bicicleta va arribar al lloc dels fets acompanyat d'un policia que es trobava fora de servei i el van prendre per lladre. No obstant, el treballador els va retornar immediatament la bicicleta al temps que els explicava que, a l'haver-la vist dins el dipòsit de la deixalleria, i malgrat tenir un cadenat, pensava que estava abandonada com gran part del material que hi havia allà.

L'assumpte podia haver quedat solucionat allà mateix, doncs ningú va presentar cap denúncia i el propietari de la bicicleta se la va poder endur a casa. No obstant, l'Ajuntament va acordar per decret una "acomiadament disciplinari" efectiu a partir del 31 d'agost de 2011. En el decret, s'imputava al treballador municipal l'apropiació indeguda d'una bicicleta dins les dependències de la brigada.

L'advocat del treballador acomiadat, Jaume Nadal, indica que el seu patrocinat va actuar fora del seu horari laboral, entre altres coses perque es trobava de baixa i no era membre de la brigada. A banda, que el propi empleat va reconèixer haver errat en considerar abandonada la bicicleta, motiu pel qual la va retornar. I és per aquesta raó que ha recorregut la sentència en considerar que l'única opció que té l'Ajuntament és la seva readmissió.