L'Ajuntament de Porqueres ha reaccionat davant la confusió generada per l'última campanya de la Generalitat sobre reciclatge animant els seus veïns a augmentar les deixalles que reciclen i no centrar-se "en reduir la quantitat de residus que "embruten" el procés", ni preocupar-se per si estan marcats amb el "punt verd" o no. D'aquesta manera, i mitjançant un comunicat publicat al web municipal, el Consistori desautoritza la promoció institucional Envasonvas.cat, envoltada de polèmica per acusacions de respondre als interessos dels productors d'envasos.

Preguntat per la qüestió, l'alcalde d'aquest municipi del Pla de l'Estany, Salvador Ros (Independents de Porqueres), va deixar clar que "l'Ajuntament vol reafirmar-se en què cal augmentar el percentatge de reciclatge, però no en què ha d'anar a més i a millor, perquè el sistema no acaba d'anar bé si només reciclem el 40%". Aquest és l'índex de reciclatge de residus a la població, un volum que per als responsables municipals resulta insuficient.

Minideixalleria i compostatge

Salvador Ros va explicar que "com a Ajuntament hem fet una lluita constant en l'àmbit del reciclatge, amb temes innovadors com la minideixalleria o subvencionant el compostatge casolà". Per aquest motiu, l'alcalde de Porqueres afegeix que "sap greu que tot el treball que es va fent es posi en qüestió amb campanyes com aquesta", en al·lusió al Envasonvas.cat.

La notificació publicada en el web municipal es titula "L'Ajuntament de Porqueres reafirma la gestió de residus com s'ha estat fent fins ara" i, en el seu contingut, anima els veïns de la població que ja estan "acostumats a realitzar la separació de residus pel tipus de material (plàstic, paper, vidre, alumini...) que segueixin fent-ho com ho feien fins ara".

A continuació, el Consistori demana als seus ciutadans que "no es preocupin per si el residu és o no un envàs amb el marcatge corresponent de punt verd"; perquè -tal com s'especifica tot seguit- "volem evitar confondre als ciutadans i que pugui suposar una disminució del reciclatge dels residus" i, en conseqüència, "anul·lar els esforços que s'han anat fent els darrers anys".

Reciclar, no reduir costos

L'Ajuntament de Porqueres és molt clar en afirmar que "l'objectiu social a prioritzar d'aquest municipi és augmentar la quantitat de materials reciclats i no tant en reduir els costos de la gestió dels anomenats impropis"; objectiu, aquest últim, que s'atribueix a la darrera campanya de la Generalitat.