La piscina terapèutica del Ventijol de Blanes ja torna a estar en funcionament un any després que s'hagués de tancar per problemes tècnics i per manca de diners per reparar-los. Després de la negociació dels pressupostos municipals, PSC i CiU van decidir apostar per l'equipament i treballar per reobrir-lo. I a finals de l'any passat es va signar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, el Consell Comarcal de la Selva i el Dipsalut per finançar les obres. Les tres administracions van pagar els treballs de reparació que han tingut un cost de 40.000 euros. En concret, la Diputació de Girona va col·laborar amb 20.000 euros; el Consell va aportar 15.000 euros i els 5.000 euros restants, l'Ajuntament de Blanes. Ahir es va fer l'acte "d'inauguració" de la finalització de les obres amb representació de totes les administracions.

La piscina Jordi Kemner la utilitzen habitualment alumnes de la comarca de la Selva que han estat matriculats en el CEE Ventijol i també persones afectades per alguna malaltia o discapacitat física per realitzar teràpies diverses d'hidroteràpia. Es va tancar el febrer de 2012 principalment perquè no complia els paràmetres específics a la temperatura de l'ambient i l'aigua. La humitat era molt alta.

Llavors, l'Ajuntament va redactar una memòria per a la rehabilitació integral i, després d'un concurs públic, va adjudicar els treballs i ho va fer per un import menor al de sortida, que eren 40.000 euros, una baixa que ha permès que, a banda dels treballs previstos, se n'hagin pogut fer d'altres. En aquest sentit, s'ha pogut comprar una manta tèrmica que manté l'aigua calenta quan no s'usa.

Ara, un cop els treballs han finalitzat i s'ha comprovat que tot funciona correctament, la piscina s'ha tornat a posar en marxa aquesta setmana amb els alumnes del Ventijol. No serà fins de cara al curs vinent que s'hi incorporaran els usuaris externs, ja que caldrà fer una valoració de les despeses i els costos de manteniment per repercutir-ho proporcionalment.

El cost de funcionament de la piscina terapèutica és de prop de 30.000 euros anuals. L'Ajuntament va evidenciar la necessitat de compartir les despeses de funcionament i manteniment entre el consistori i el centre escolar mitjançant la seva AMPA i, pel que fa als municipis que aporten infants, adolescents i joves al centre, s'està gestionant la seva tramitació. Per aquest motiu, ahir també es va signar un conveni de col·laboració que estableix que l'Ajuntament es farà càrrec de les despeses d'aigua, electricitat i gasoil, que pugen a 17.000 euros anuals; l'AMPA aportarà 7.000 euros anuals en concepte de cofinançament de les despeses; i es demanarà als ajuntaments que tenen alumnes al centre una aportació de 7.000 euros anuals, que si no l'aporten, la posarà l'Ajuntament de Blanes.