Entren a robar a una escola de Lloret de Mar i a una altra de Caldes de Malavella en només dos dies de diferència. En primer lloc, els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres 5 de febrer un home de 31 anys, Guillermo Alonso S.D., de nacionalitat espanyola i veí de Blanes, per robar dos ordinadors i diversos objectes metàl·lics extrets dels barracons al Nou CEIP de Lloret de Mar. Només dos dies després, es va produir un altre robatori en un centre d'educació de Caldes.

El mateix dia 5, un Mosso d'Esquadra, que es trobava fora de servei, va veure dos homes vestits amb roba fosca, tapaboques i motxilles, que sortien d'un vehicle i es dirigien al Nou CEIP de Lloret de Mar. L'agent va donar avís a la comissaria de Lloret i vàries patrulles es van adreçar al lloc. En arribar, els mossos van trobar forçada la porta d'accés a un dels barracons i un vidre trencat.

Els agents van localitzar diversos objectes que els lladres tenien preparats per emportar-se, entre els quals hi havia dos ordinadors i objectes metàl·lics que havien recollit pels barracons.

Tot seguit, els Mossos van trobar amagat al costat de dos vehicles un dels presumptes lladres, Guillermo Alonso S.D., de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Blanes, que va ser detingut el mateix dia 5 de febrer. Els vehicles tenien els seients reclinats per permetre carregar tot el material que volien sostreure del centre. Dos dies després, el detingut va ser posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Segons van anunciar el Mossos, la investigació per aquest robatori continua oberta per trobar una altra persona que acompanyava Guillermo Alonso S.D. en el moment dels fets.

Roben una cartera i un mòbil

En el cas de Caldes de Malavella, el robatori es va produir a l'escola La Benaula el dijous passat, que es celebrava dijous gras. Tot indica, segons fonts municipals, que l'entrada de l'escola que es troba en barracons devia quedar oberta quan mestres i alumnes van anar d'excursió a l'ermita de Sant Maurici per celebrar la diada. I els lladres van aprofitar aquest suposat oblit per fer de les seves. En concret, va robar la cartera d'una de les mestres així com un telèfon mòbil. De la cartera, tal i com es va detectar en hores posteriors, els lladres van utilitzar les targetes de crèdit i en van sostreure fins a 500 euros. De moment no s'ha procedit a cap detenció pels fets.