L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat els treballs d'instal·lació d'una central de biomassa per produir energia per a la calefacció dels tres edificis de l'escola Guillem de Montgrí. El sistema també produirà aigua calenta per a les dutxes del pavelló. L'Estat subvencionarà part del C02que es deixarà de produir.

El projecte té una doble finalitat. Per una banda, generar un estalvi en la despesa energètica del centre, i per altra, donar sortida a la gran quantitat de biomassa forestal de què disposa l'Ajuntament com a conseqüència de la gestió dels boscos de propietat municipal del Montgrí. L'Ajuntament inverteix prop de 300.000 euros, una part dels quals es financen amb una assignació del PUOSC i amb d'altres subvencions.

La instal·lació serà sala de calderes i sitja d'emmagatzematge d'estelles de fusta, dues calderes i tots els elements necessaris per al seu funcionament. S'ubica a l'espai posterior al poliesportiu. Tenint en compte el consum actual d'energia (121.000 KWh per any) es necessitaran uns 33.660 quilos d'estella per any.

Aquesta instal·lació ha estat inclosa per la Diputació de Girona dins del Projecte Biomassa pel Clima, prova pilot del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible del Ministeri de Medi Ambient. Mitjançant aquesta iniciativa, l'Estat comprarà, a raó de 7,10 euros la tona, tot el CO2 que es deixarà d'emetre amb les noves calderes de biomassa.