El Patronat de Turisme Costa Brava Girona,juntament amb Lloret Turisme van finalitzar ahir la promoció que des de l'11de febrer estaven realitzant de l'oferta turística de la Costa Brava a Rússia.En les cinc presentacions itinerants a quatre ciutats russes, els membres del Patronat s'han pogut adreçar a 550 agents de viatges de l'operador turístic TUI de Rússia.

La capital, Moscou, i les ciutats veïnes de Vladimir, Ivanovo i Iaroslav van ser les etapes del roadshow, que ha tingut per objectiu donar a conèixer de primera mà la destinació Costa Brava que el catàleg de l'operador TUI a Rússia ofereix als seus clients la temporada 2013. Actualment el catàleg Espanya de l'operador ofereix deu establiments hotelers de les poblacions de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, i excursions facultatives per la demarcació.

Segons l'Agència Catalana de Turisme i els principals operadors turístics russos que operen a les diverses destinacions catalanes -Natalie Tours, Terramar, Tez Tours, Coral Travel i Pegas -, es preveu que l'any 2013 el turisme procedent dels mercats emissors de la Federació Russa -Rússia, Ucraïna i Bielorússia - creixi el 40 % respecte a l'any anterior. Si la tendència es confirma, s'hauria d'assolir la xifra d'1,1 milions de turistes russos a Catalunya a la fi de l'exercici.