Manel Toro ha viscut durant els darrers dies una situació personal complicada després que se l'hagi vinculat a l'operació Manga. Pel seu interés reproduïm l'entrevista publicada ahir pel setmanari "L'Empordà", del mateix grup editorial de Diari de Girona.

Quan adopta la decisió de renunciar a les atribucions que té dins l'equip de govern de Figueres?

Considero que quan hi ha qualsevol ombra de dubte per una gestió realitzada dins una administració pública és una obligació personal posar el càrrec a disposició de la màxima persona responsable. Això és el que he fet i amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, hem considerat que el més adient era que deixés les meves competències.

Després de veure l'inici dels escorcolls iniciats a Girona, s'esperava que la policia vingués a Figueres?

Va ser una sorpresa descomunal perquè aquest assumpte, la gestió de les multes, estava enfocat a mantenir un servei òptim per a tots els figuerencs.

I quan el criden a declarar?

La sorpresa encara és més forta i em poso les mans al cap.

Està imputat?

En aquests moments només he anat a declarar i d'això, tècnicament, se'n diu imputació policial. Quan la jutgessa que instrueix el cas rebi la documentació amb la meva declaració i la de la resta de persones amb qui han parlat serà quan haurà de prendre més decisions.

Quina ha estat la seva relació amb GRS?

Que jo recordi he parlat personalment tres vegades amb l'administrador de l'empresa. Després he tingut un parell de converses telefòniques amb personal de GRS i res més.

Què pensa quan llegeix que pot ser imputat per tràfic d'influències?

Que quina possibilitat hi podria haver i quin seria el resultat del benefici en resoldre el ?contrac??te que teníem. No ho entenc.

Si l'acaben imputant judicialment deixarà l'Ajuntament?

En aquests moments ni em plantejo aquesta possibilitat.