El diputat d'ICV-EUiA al Parlament per Girona, Marc Vidal, demana que tots els càrrecs públics que estan imputats en l'operació Manga dimiteixin. A parer seu s'estan qüestionant les institucions públiques els últims mesos a causa dels diferents casos de corrupció que es van destapant i per aquesta raó, segons Vidal "és imperatiu per higiene democràtica segregar les institucions dels imputats, independentement de la presumpció d'inocència, que és jurídica", i el diputat afegeix que "la nostra democràcia ja no admet més sospites".

El diputat per Girona també llança un missatge als partits que els donen suport polític a les diferents institucions en el sentit que tenen l'obligació de pressionar "per forçar el cessament si els imputats no estan a l'altura i el seu partit els dóna cobertura mantenint-los en llocs de responsabilitat i representació pública", critica.

Entre els imputats per l'operació Manga hi ha el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), que va ser detingut la setmana passada i la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Lugo, Pilar de Lara, el va deixar en llibertat sota fiança de 18.000 euros. Pel que fa a més càrrecs polítics imputats policialment a les comarques de Girona hi hauria l'expresident de la Diputació de Girona Jaume Torramadé, el director general del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos; el regidor de CiU de Figueres Manel Toro -que ha deixat els seus càrrecs, regidoria d'Hisenda i primea tineça d'alcaldia pel cas Manga- i el secretari d'organització d'ERC i exregidor de Governació de l'Ajuntament d'Arbúcies, Josep Carrapiço.

Finalment, el diputat d'ICV-EUiA lamenta i qualifica de "greu que en un escenari de crisi econòmica sistèmica, amb el patiment de tantes famílies i petites empreses per tirar endavant, i davant d'una crisi del Govern central que empeny a un canvi de règim, les imputacions es vagin succeint sense cap assumpció de responsabilitat, com si estar imputat fos una situació d'allò més normal". Uns fets que per ell, han d'acabar amb la dimisió dels diferents afectats per l'operació Manga que investiga la jutgessa Pilar de Lara, una derivada de l'operació Pokémon.

ERC vol Fauria fora de l'alcaldia

Des de Sant Hilari Sacalm, la secció local d'ERC en assemblea es va reunir dimarts i demana al convergent Robert Fauria que deixi l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm per la imputació en el cas Manga. A parer seu, seria una decisió que malgrat que s'hagi de preservar la presumpció d'innocència seria "convenient i exemplar pel bé del poble" mentre duri el procés i s'aclareixin els fets. Cal recordar que el grup municipal d'Esquerra de Sant Hilari Sacalm es troba a l'oposició de l'Ajuntament i està liderat per Joan Garriga, que va ser alcalde governant amb l'altre grup que ara també és a l'oposició, el PIG.

En el comunicat de la secció local d'ERC també es destaca la corrupció política com un dels principals enemics de la democràcia i destaquen que cal respectar el principi de presumpció "per garantir que aquells que han estat objecte d'imputació no pateixin un judici i siguin condemnats per l'opinió pública abans de poder articular els mecanismes de defensa previstos per la llei". I finalment, asseguren que no són aliens al convenciment que el tractament de la presumpta trama de corrupció té a veure en gran mesura amb el procés de sobirania endegat pel poble de Catalunya.