L'empresa Transports Pujol va anunciar ahir que interposarà un contenciós administratiu perquè s'anul·li una resolució de la Generalitat, a través de la qual es modifiquen les tarifes i les taxes previstes en el concurs que es va fer per gestionar l'estació d'autobusos de Lloret de Mar. La companyia demana, a més, que es faci un nou concurs públic, perquè considera que les condicions del primer s'han modificat massa.

El concurs per gestionar l'estació d'autobusos de Lloret es va fer el 2007 i el va guanyar una UTE formada per Sarfa, Coett bus, Transports Elèctrics, Autocars R. Mas i Barcelona Bus. El juny de 2012, però, el departament de Territori i Sostenibilitat va elaborar una resolució que modificava les condicions del concurs amb l'objectiu "de restablir l'equilibri econòmic del contracte". I en aquesta es feien un seguit de canvis, dels quals Transport Pujol no hi estaria d'acord.

Segons va exposar Transports Pujol, la conselleria va acordar en la resolució que "es perdonés" a l'empresa explotadora 375.000 euros en taxes que segons el concurs havia de pagar a la Generalitat i també s'hauria demanat a l'Ajuntament que no cobrés més de 325.000 euros en taxes, segons assegura Pujol. També s'hauria aprovat que la Generalitat "donés a l'empresa 498.196 euros de diners públics per compensar la totalitat de les pèrdues que l'empresa diu que ha tingut en tres anys i mig" i, a més, es va aprovar una pujada de les tarifes que haurien de pagar els usuaris i les empreses que utilitzen la terminal. Transports Pujol ha calculat que tant usuaris com companyies hauran de pagar 644.850 euros més que si s'apliquessin les condicions amb que es va adjudicar el concurs el 2007.

Així, Transports Pujol defensa que s'hauria de fer un nou concurs, perquè s'han modificat les condicions. "Tot i que aquestes noves condicions no tenen res a veure amb les del concurs adjudicat i que amb aquestes rebaixes d'impostos i puja de tarifes molta gent concursaria, no es farà un nou concurs", manifesta Pujol en un comunicat, i afegiex: "És a dir, es garanteix a l'empresa que pot tenir un contracte totalment nou i amb beneficis sense que la competencia pugui optar a que li adjudiquin".

Transports Pujol destaca també en el comunicat que "no ha demanat el canvi de cànon i no està d'acord amb la pujada efectuada". I, a més, "considera que no existeixen justificacions que permetin perdonar aquests pagaments i posar unes tarifes que multipliquen cinc vegades les màximes adjudicades".

Per tot plegat, Transports Pujol ha decidit interposar un contenciós perquè "es declari nul·la la resolució" que modifica les condicions del concurs, "es retornin els diners públics, es paguin les taxes, es retorni el preu dels bitllets al que pertoca i es faci un nou concurs".