La delegació del Govern estatal a Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la moció aprovada pel ple del passat 11 d'octubre en el qual Torroella de Montgrí es declara territori català lliure i sobirà. Aquest és el sisè municipi gironí denunciat per la delegació del govern espanyol a Catalunya en relació amb aquesta moció. No obstant això, des del consistori asseguren que es defensaran davant del recurs i que no faran "ni un pas enrere". "És una falta de respecte a la voluntat popular, un atemptat greu contra la llibertat d'expressió que recull la mateixa Constitució Espanyola", ha assenyalat l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon.

El batlle considera que el recurs és una "mostra més del joc de l'Estat espanyol per interferir en la voluntat popular i la sobirania de les administracions catalanes". Segons Cordon, aquesta denúncia és una "falta de respecte" i suposarà "una lamentable pèrdua de temps i diners". Pel batlle, l'Estat hauria de centrar els seus esforços en resoldre els problemes que afecten al sistema i a la credibilitat de la classe política.

Jord Cordon assenyala que està "convençut" que res pot impedir que un ple es pronunciï tal i com mostra la moció perquè es troba emparat per la llibertat d'expressió. El consistori empordanès ha emès un comunicat on expliquen que el govern espanyol considera que l'acord sobre la moció és nul perquè l'ajuntament no té competència per dictar-lo i és contrari al principi de neutralitat recollit per la Constitució.

De moment, el Jutjat Administratiu número 3 de Girona ha demanat al consistori de Torroella de Montgrí l'expedient administratiu corresponent a l'acord del ple. Cordon ha subratllat que el govern municipal ja ha donat instruccions als serveis jurídics per defensar el posicionament municipal i té clar que no es farà ni "un pas enrere" en aquest tema.

Torroella és el sisè municipi gironí denunciat per l'Estat després de Celrà, Vidreres, Girona, Llançà i Sant Julià de Ramis.