Un grup de familiars de les víctimes abatudes pel Comitè Revolucionari d'Olot els dies 29 i 31 d'octubre de 1936 han mostrat la seva oposició al projecte municipal d'enderrocarment del monument funerari que acull les restes de 36 persones. Malgrat que el regidor de Relacions Ciutadanes, Josep Ferrer (Reagrupament-CiU) va assegurar que els familiars de les víctimes no havien presentat cap tipus de queixa, els afectats han explicat que ni tan sols se'ls va notificar l'inici de l'expedient adminstratiu. Per aquest motiu, el col·lectiu -que, segons expliquen, són els titulars del panteó- ha interposat un contenciós administratiu que ha estat tramitat.

Ara fa pocs dies, l'Ajuntament va acabar de treure els darrers símbols franquistes del cementiri d'Olot, tot retirant l'escut de l'àliga imperial que marcava el fossar de les víctimes de la Guerra Civil. Malgrat que Ferrer va explicar que no hi havia hagut queixes per part dels familiars de les víctimes, aquest col·lectiu assegura que aquesta afirmació és "totalment falsa", ja que un grup d'afectats va presentar diversos escrits "d'oposició rotunda" al projecte, a banda d'enviar una carta sobre el tema al setmanari local que, segons indiquen, el propi Ferrer va respondre. A més, afirmen que es va presentar una moció en contra del projecte, que van defensar en el ple municipal el 17 de maig de l'any passat.

Per tal d'intentar l'execució de l'obra per part de l'Ajuntament, els familiars expliqen que van presentar una petició d'adopció de mesures cautelars per tal d'aturar l'operació d'enderroc davant del jutjat, que la va desestimar.

Els familiars de les víctimes, tanmateix, continuen amb les corresponents actuacions legals per tal que es reposi l'acció.