L'Alt Empordà i la Selva van viure ahir al vespre unes jornades de protesta per motius ben diferents. En el cas empordanès, la carretera N-II, al seu pas per Bàscara, va tornar a estar ocupada pels veïns, que es van manifestar dues vegades, la darrera amb l'aparició d'un cotxe bolcat al mig de la via. Mentre que a la Selva, uns 400 veïns de Tossa van protestar en contra del tancament nocturn de l'ambulatori del municipi.

Així, entre les sis i les set de la tarda, els veïns de Bàscara es van mobilitzar a la N-II utilitzant de forma contínua el pas de vianants i, per tant, obligant a tallar la carretera i a desviar la circulació. Més tard, a les nou del vespre, els manifestants van ocupar novament el vial amb la sorpresa que feia molt pocs minuts que havia aparegut un cotxe bolcat al mig de la carretera N-II a l'altura de Bàscara. Això va provocar la intervenció de Mossos, Bombers i SEM, i la necessitat de desviar la circulació just quan faltava una hora per a l'obertura de la frontera i, precisament, quan diversos camions utilitzaven la N-II.

El cotxe bolcat no va causar ferits perquè els Mossos no van poder identificar qui era el propietari del vehicle, que es trobava capgirat i sense una de les rodes posteriors. Els veïns de Bàscara van negar que fossin els autors de l'incident sorpresa, tot i que a través del perfil de Facebook "Notrucks Bàscara" es difonien diverses imatges amb el cotxe bolcat. A part, una de les amistats d'aquest compte va demanar "tranquil·litat", assegurant que es tractava "d'un acte de protesta" davant de la preocupació de certs usuaris per saber si el vehicle capgirat havia deixat ferits. Malgrat que el perfil de Twitter de "Bàscara diu prou!" va negar que es tractés "d'un accident simulat".

Pel que fa a Tossa, a les set de la tarda, uns 400 veïns d'aquesta població es van manifestar en contra del tancament nocturn del CAP del municipi. Els protestants van sortir des de davant de l'Ajuntament i van recórrer carrers cèntrics fins a arribar al CAP, on van encendre espelmes. "Tossa té una població envellida i l'hospital més proper és a 23 quilòmetres", va denunciar la portaveu de Marea Ciutadana de Tossa, Vanessa López.