El grup d'Esquerra Republicana de Cataunya al Consell Comarcal de la Selva va demanar ahir en un comunicat que es revisin les relacions amb l'empresa GRS Arc Local, pressumptament vinculada al cas Manga. La formació republicana insta el seu soci de govern, Convergència i Unió, a resoldre les relacions contractuals amb aquesta companyia "si és el cas" i "revisar els procediments de contractació emprats pel Consell a fi d'adequar-los a la voluntat i demanda ciutadanes".

D'altra banda, el grup també assegura que des de l'inici de l'esclat dels casos de corrupció a la comarca de la Selva ha demanat a CiU que es concreti la situació del Conseller d'Hisenda Josep Valls, imputat en l'operació Clotilde de blanqueig de diners i vinculada a la màfia russa a Lloret de Mar.

A més, ERC avala la renúncia de Robert Fauria com a President del Consell Comarcal de la Selva, anunciada aquest divendres, com a mesura "per restablir la confiança en la institució" i espera "rebre explicacions" dels tècnics i altres membres del personal de l'ens que hagin estat "detinguts o obligats a comparèixer davant dels instructors de les diligències per determinar les mesures a prendre".

Tot i aquestes demandes, ERC assegura que des de l'inici de la crisi ha expressat a CiU la seva "predisposició generosa" per l'entesa de les dues formacions, ja que "el pacte existent sintonitza amb la voluntat expressada de forma majoritària pel poble de Catalunya".

La reclamació d'explicacions per part d'Esquerra se suma a la del PSC, que dissabte demanava una investigació i una auditori al Consell de la Selva a través del portaveu socialista a l'ens comarcal, Martí Nogué, i amb el recolzament del secretari del partit a Girona, Juli Fernández. ERC es felicita per la coincidència amb la postura del PSC i considera que "tal voluntat de control, auditoria i fiscalització" demostra que els socialistes no tenen inconvenient a que la investigació es faci extensiva a l'època que els socialistes "no només era al govern, procedint a la darrera contractació de l'empresa GRS Arc Local, sinó que també ostentava la presidència del Consell Comarcal", és a dir, entre els anys 2009 i 2011.

Sense pacte a Sant Hilari

D'altra banda, i en relació amb un possible pacte de govern entre CiU i ERC a l'ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la secció local d'Esquerra va informar ahir que encara no hi ha un acord entre convergents i republicans, tal i com havia afirmat el portaveu del PIG Joan Ramon Veciana a Diari de Girona.

"Des d'ERC estem realitzant trobades amb els altres dos partits representats a l'Ajuntament però no hi ha res decidit i les portes són del tot obertes per negociar", assegura Ramon Verdolet, president d'ERC a Sant Hilari, qui puntualitza que la fòrmula de realitzar un govern de concentració proposada pel seu partit ja ha estat descartada pel PIG.