El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres va tancar ahir la seva segona edició amb la Gala d'Or on es van representar els millors números escollits per un prestigiós jurat d'experts i es van lliurar els premis. Durant cinc dies, han passat per aquestes instal·lacions més de 23.000 persones de les 25.000 per a les que es tenia capacitat enguany. La companyia xinesa, Jinan Acrobatics Troupe, pel seu espectacle d'acrobàcies amb cercles i la novetat d'enguany a cavall de la mà de Troupe Yakov Ekk de Rússia es van endur els primers premis Elefant d'Or d'inspiració daliniana.

El certamen ha comptat amb plens gairebé absoluts durant els cinc dies en què les carpes del Firal han ofert sessions dels dos espectacles Blau i Vermell.Hi ha participat 63 artistes de 13 països diferents. El seu director, Genís Matabosch, ja ha manifestat que aquesta edició malgrat haver patit alguns entrebancs en l'espai de representació ha consolidat la ciutat com la capital del circ. Un aparador de la cultura circense que té com a objectiu quedar-se a la ciutat.

L'espectacle d'ahir a la nit va servir per cloure aquesta nova edició amb el lliurament de diversos premis. A banda dels primers, en la categoria d'Elefants de Plata, els trapezistes de Vietnam Thu Hiep & Hoang Ann i la russa, Yana Serdyukova es van endur aquests guardons. Els tercers premis -elefants de bronze- van ser pel Duo Catalexi provinent del Canadà amb el seu espectacle de cintes aèries i el Duo Funkoholics, per l'equilibrisme amb un màstil.

L'edició d'enguany, igual que l'anterior, també va atorgar altres premis, com ara el de la Crítica, que va recaure en el Duo Réquiem. Aquests colombians van oferir als espectadors un ampli repertori amb eslingues aèries. El d'Imatge va ser pels russos Trio Attar i els seus espectaculars malabars. Finalment, el premi del públic, se'l van endur també, els Jinan Acrobatic Troupe, una altra de les novetats de l'edició d'enguany.

Els festival ha comptat amb múltiples activitats que han complementat els espectacles. Però no només això. Tal com publicava Diari de Girona aquest dilluns, el públic d'aquesta edició van omplir els hotels i restaurants de la ciutat durant aquest cap de setmana. Alguns d'ells, fins tot van oferir menús inspirats en el certamen.