Fins a 26 empreses s'han presentat al concurs públic de Lloret de Mar per optar a la construcció de la futura caserna de la policia local, una de les reivindicacions ?històriques dels agents de la localitat. Segons va confirmar l'Ajuntament, les empreses han fet importants rebaixes en el preu de sortida de la instal·lació que permetran que el consistori gairebé no hagi de fer ?inversió, perquè ja compta amb un crèdit ICO de 2,4 milions d'euros i una subvenció d'uns 500.000 ?euros. El preu de sortida de la ?licitació era de 3,7 milions d'euros, però previsiblement baixarà força.

Cal recordar que la primera fase d'aquest projecte de la caserna de la policia local, les obres d'adequació dels terrenys, és van iniciar el passat mes de setembre i es van enllestir poques setmanes després. Paral·lelament, s'ha anat fent el procés d'adjudicació, que encara continua obert. En aquest sentit, el regidor de Governació i Urbanisme de Lloret, Jordi Martínez, va explicar que ja han obert les primeres pliques del concurs i han rebut ofertes de 26 empreses per la construcció de la caserna. A més, malgrat que no va entrar en detalls, va confirmar que la majoria de les empreses han fet rebaixes importants respecte al preu de licitació.

De fet, Martínez va destacar que el consistori ja "suposava unes rebaixes d'aproximadament el 20%" respecte al preu de sortida. Amb la disminució del preu final, doncs, Lloret creu que podrà finançar l'obra amb el crèdit i la subvenció de què ja disposa, perquè en total sumen gairebé 3 milions d'euros. El preu inicial era de 3,7 milions, però amb les rebaixes podrà estar al voltant dels 3 milions.

Malgrat la disminució, Martínez va explicar que hi haurà alguns costos afegits que no es van incloure en el concurs públic, com ara el transport de serveis d'aigua, electricitat o telefonia o alguna part informàtica. Aquests costos podrien arribar a 300.000 euros.

En tot cas, el regidor va apuntar que preveuen poder fer l'adjudicació definitiva durant el mes de març i així poder començar les obres durant l'abril. "Desitjaria que les obres comencessin el mes d'abril, però no puc assegurar que sigui així", va matisar Martínez, que va afegir que dependrà que no hi hagi endarreriment en els tràmits. El regidor va destacar, a més, que un cop s'iniciïn els treballs, el concurs fixava un termini màxim de 18 mesos per acabar l'obra, tot i que les diferents empreses també podien fer propostes rebaixant aquest paràmetre. Així, doncs, el termini final dependrà de l'empresa triada, tot i que no serà superior a un any i mig. En tot cas, Martínez va aclarir que els treballs no s'hauran d'aturar durant l'estiu, de manera que l'obra podria estar cap a setembre o octubre de 2015.

Cal recordar que el projecte que va sortir a concurs va patir alguns canvis respecte a l'inicial per tal d'abaratir costos. En aquest sentit, es va eliminar l'adequació de la galeria de tir (estalvi de 120.000 euros) i el trasllat del sistema informàtic (25.000 euros), entre d'altres.

Canvis en la urbanització

Per altra banda, el regidor d'Urbanisme va destacar que el projecte d'urbanització dels entorns de la caserna de la policia s'haurà de canviar, perquè té un cost massa elevat. Martínez va explicar que el projecte que tenen elaborat -i que no s'ha inclós en el concurs- puja a uns 600.000 euros i creuen que és excessiu per la situació actual. Per això, el regidor creu que "s'hauria de fer un projecte de mínims" i potser més endavant millorar-ho. "S'ha de repensar el projecte exterior i adequar-lo a les necessitats del moment", va afegir el regidor. "De moment, està en stand by", va comentar Martínez, que volen estudiar bé com ho acabaran fent per tirar-ho endavant més barat.

L'alcalde Romà Codina en aprovar els pressupostos d'aquest any ja va anunciar que aquest seria el darrer "gran projecte" de Lloret de Mar de moment, després d'haver acabat el teatre, la casa de la cultura i la piscina de la localitat. Tot i això, el Govern treballa també per poder començar els tràmits per fer una residència per a gent gran a la zona de Can Buch. I també caldrà que es comenci a treballar amb la posada en marxa de la piscina ?municipal.