El PSC ha instat la Generalitat a promoure una moratòria per la taxa turística i modificar "a fons" el tribut a partir d'un debat amb els principals actors del sector. El diputat i primer secretari Juli Fernàndez assegura que comparteixen la "idea que les persones sense residència a Catalunya que vénen a gaudir del nostre patrimoni facin una contribució més alta" però consideren que "no és suficient per carregar la recaptació del tribut sobre l'hostaleria". Per això, insten a la creació d'un grup de treball a la Comissió d'Empresa i Ocupació per encarar una reforma a fons d'aquest tribut, conegut com a taxa turística, a partir del diàleg amb els principals actors del sector del país.

El PSC va instar el govern a través d'una Proposta de Resolució, firmada conjuntament per Juli Fernàndez, el portaveu Maurici Lucena i la diputada Alícia Romero, en la qual dubta sobre l'eficiència del tribut, que va entrar en vigor l'1 de novembre de 2012. "És injustificable que aquest impost actuï d'una manera lineal sobre tot tipus d'establiments turístics; o que l'acabin pagant en gran part pels catalans i les catalanes que consumeixen serveis d'hostaleria a l'interior del país i no per les persones que visiten Catalunya procedents de l'estranger", analitza Juli Fernàndez.

"Aquest va ser un impost que es va crear com a instrument per incrementar els ingressos de la Generalitat i no es va voler dedicar una llei i, per tant, un debat específic sobre l'impost. El debat amb els agents afectats com empresaris, consumidors o ajuntaments va ser escàs", va recordar Fernàndez. "Els elements estructurals que fan que aquest impost es pugui considerar socialment injust estan intactes", hi va afegir el diputat i primer secretari dels socialistes de Girona.

"Podem compartir la idea que les persones sense residència a Catalunya que vénen a gaudir del nostre patrimoni cultural o natural o que vénen en visites de negocis, facin una contribució més alta al manteniment d'allò que ha generat el benefici que han obtingut. Però aquesta base no és suficient per carregar la recaptació del tribut sobre l'hostaleria ni per compartir la manera com s'ha formulat", va concloure Juli Fernàndez.