Tossa de Mar tindrà dos nous hotels aquest estiu, segons van confirmar fonts municipals. Malgrat el moment de crisi econòmica general, la població comptarà amb dos nous establiments de cara a la nova temporada turística. Un és de nova creació i s'ha fet després de remodelar per complet dos edificis al barri de Sa Roqueta, el barri dels pescadors de Tossa, que està situat fora muralles; i el segon s'obrirà a l'edifici de Tossa Park Aparthotel, que fa més de tres anys que està tancat, segons van indicar fonts de l'Ajuntament. A més, d'altres establiments de la localitat estan posant-se al dia i fent obres de millora amb l'objectiu de sumar alguna estrella.

El primer d'aquests dos nous establiments que s'obriran podria estar acabat i en funcionament en poques setmanes, segons va confirmar el mateix Ajuntament. Es tracta d'un hotel dels anomenats "amb encant" i estarà a pocs metres de les muralles, en concret s'estan acabant de rehabilitar dos edificis al carrer Roqueta per fer-hi l'equipament, que serà de tres estrelles. Els edificis que s'estan remodelant estan ancorats al barri de Sa Roqueta, el barri dels pescadors de la localitat i que conserva tot el sabor d'un poble mariner que també es vincula amb el camp. Just davant del futur hotel es troba la masia de Can Ganga.

La propietària dels edificis, So?phia Maria Hanssen, que és d'origen holandès, ha fet una decoració especialment per als turistes d'aquesta destinació. El nou hotel disposarà de només set habitacions, dues recepcions, tres terrasses, lounge, cafeteria, celler-bar, sala de lectura, aparcament propi per als clients i un jardí que farà les delícies dels clients. Precisament, s'utilitzarà el jardí per relacionar els dos edificis i crear un espai tranquil, desconnectat del carrer, per afavorir el relax dels clients. En la remodelació, que té un pressupost de 386.186 euros, s'ha respectat la façana original de l'edifici i s'ha modificat tot l'interior.

El projecte del segon hotel que es posarà en funcionament aquest estiu està una mica més verd, tot i que des de l'Ajuntament han confirmat que ja s'estan fent tots els tràmits perquè es torni a posar en marxa. De fet, també ja s'estan fent obres de remodelació. En aquest cas, es tracta de reobrir un hotel que havia funcionat durant anys com a aparthotel i està més allunyat de la part històrica de Tossa. L'alcaldessa Gisela Saladich va explicar que els propietaris "volen obrir de cara a l'estiu" i que "ja estan fent obres de remodelació i adequació de l'edifici". Saladich va reconèixer també que aquesta intal·lació havia treballat molt a la localitat.

Més estrelles

Per altra banda, l'alcaldessa de Tossa també va destacar que alguns establiments de la vila estan fent obres de remodelació i posant al dia les instal·lacions amb l'objectiu de guanyar alguna estrella. Segons va explicar Saladich, aquest és el cas de l'hotel Don Juan, "que busca la quarta" i de l'Hotel Mare Nostrum. Aquest darrer -segons va explicar l'alcaldessa- "està fent unes reformes molt importants per posar-se al dia". De fet, ja estarien a la fase final d'aquesta remodelació.

En definitiva, doncs, sembla que el sector turístic privat de Tossa es vol posar les piles per continuar sent una destinació important a la Costa Brava. L'alcaldessa va assegurar que "Tossa agrada molt".