El ple municipal de Lloret va viure ahir al vespre moments d'alta tensió política, especialment al principi quan el portaveu del Millor i l'alcalde Romà Codina van protagonitzar un dur enfrontament dialèctic. Malgrat que els primers punts no tenien res a veure amb el cas Clotilde i la presumpta trama de blanqueig de diners per part de la màfia russa a la localitat, les acusacions van centrar el debat. En aquest sentit, el portaveu del Millor va arribar a titllar Codina de "gàngster" i aquest va demanar que plegués perquè també està imputat.

La primera topada entre els dos grups va ser al punt cinquè, on s'aprovava un reglament del servei domiciliari d'aigua de Lloret. El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va aprofitar que el tema era d'aigua per afirmar que "les aigües de Lloret estan molt brutes" i fer referència al cas Clotilde. Concretament, al regidor Josep Valls -imputat en el cas. "No ha de continuar decidint sobre les qüestions de diners. Per nosaltres Valls ja és culpable i segur que la sentència serà culpatòria", va afirmar Fuertes, que va criticar que malgrat no tenir delegacions Valls té un sou de 1.700 euros, per sobre d'altres regidors de Govern, i va tornar a demanar que dimiteixi. "Creiem que el ficaran a la presó", va manifestar sobre el regidor imputat.

L'alcalde Romà Codina va respondre Fuertes contraatacant. "Tot el que ha manifestat vostè, voldria que constés en acta perquè hi ha un procés judicial obert i potser s'haurà de menjar tot allò que ha dit", va afirmar Codina. L'alcalde, a més, va manifestar que potser Fuertes també hauria de plegar. "No faré servir el llenguatge barroer que fa servir vostè. Però vostè també està imputat, potser hauria de dimitir com a portaveu del seu grup", va afegir el batlle de Lloret.

La confrontació, però, no es va quedar aquí, sinó que va anar a més. Durant el següent punt de l'ordre del dia, que era sobre una modificació puntual del POUM i el sistema hidrogràfic, Fuertes va tornar a carregar. "Per mi i el meu grup, vostès ja són uns corruptes. La màfia no són els russos, són vostès", va manifestar el portaveu del Millor, que tot seguit va llegir una part del sumari del cas Clotilde. En aquest fragment es recull una conversa de Codina i Valls en què es parla sobre una acta que Fuertes va fer aixecar per vendre alcohol a la benzinera de l'alcalde. Segons va llegir Fuertes, Codina en la conversa li deia "valent fill de puta" i després afirmava: "Jo ja li vaig dir a Xavier [Crespo] que Convergència Democràtica de Catalunya li posi mà d'una puta vegada".

Davant d'aquesta conversa del sumari, Fuertes va demanar explicacions a l'alcalde i va afirmar: "És vostè un gàngster, un mafiós". I tot seguit, Codina el va tallar demanant "respecte", però Fuertes va continuar llegint les definicions dels dos termes. I va manifestar que després d'aquella afirmació de l'alcalde ell "casualment" va perdre algunes concessions per la seva empresa. A més, va acusar l'alcalde d'estar al darrera de tres investigacions que li ha fet Mètode 3. També va posar de manifest que després d'allò ha rebut "amenaces telefòniques", li han punxat rodes i també va afirmar que havien anat a buscar exparelles i extreballadors seus per treure-li "merda". "I si té nassos desmenteixi això. Li portaré testimonis", va manifestar.

"Mai m'hagués imaginat que tindria la baixesa de fer el que ha fet. No pot utilitzar CDC per intentar destruir un contrincant polític", va concloure.

Codina, una mica descol·locat, no va voler entrar més en la confrontació: "Veig que avui em vol treure de polleguera, però no podrà", va respondre l'alcalde, que va afegir que amb aquelles afirmacions el que ell demanava era "assessorament jurídic" a CDC i res més. "Les coses que ha dit aquí són per contestar de manera barroera, però no ho faré. A mi em van donar educació, amb vostè van quedar curts", li va etzibar. I va acabar negant les acusacions: "Que jo l'espio? A mi que m'importa el que faci vostè, senyor Fuertes".

Després d'aquests episodis la tensió va disminuir, però es va donar una "casual" coincidència de vots en contra o abstencions de Millor, PP i PSC que van fer que no es poguessin aprovar alguns punts d'urbanisme. Va ser el cas del punt seté o el vuitè, en què s'aprovava la declaració d'una nova zona verda al municipi. Tant Codina com el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, van mostrar-se sorpresos per aquests vots conjunts. "Estic veient un seguit de votacions que són com una mena de bloqueig", va afirmar Codina. Després, però, ja no es va repetir.

A les acaballes del ple, Fuertes va tornar a treure el cas Clotilde, en aquest cas per demanar una investigació "interna" a l'Ajuntament que aclareixi els fets i va sol·licitar també que "s'aparti els funcionaris sospitosos", fet que va encendre els ànims dels treballadors municipals que eren presents a la sala de plens. A més, també va tornar a demanar la dimissió de Valls, Codina i el grup de CiU. L'alcalde va respondre que no dimitiran i que en el ple Fuertes s'havia "passat moltíssim". A més, va anunciar que no s'obrirà cap investigació.