Uns lladres van sostreure durant el cap de setmana uns 15 metres d'una canonada de coure de la instal·lació de gas d'una escola de Tossa de Mar. Un robatori que va tenir les seves conseqüències: la mala olor a la zona de l'avinguda Catalunya. Un fet clau perquè va ser el què va alertar els veïns de la zona que alguna cosa passava el centre escolar el dissabte al vespre quan no hi ha classes.

Els veïns van avisar la policia local i un cop els agents es van personar fins al col·legi, van poder veure que s'havien arrencat uns 15 metres de tub del gas que va des del comptador fins a les calderes del centre. Llavors, els agents de la policia local van alertar ràpidament tant els Bombers com als serveis d'emergències de la companyia del gas, que van procedir a tancar l'aixeta per segellar la sortida de gas.

Per tal d'evitar que s'haguessin de recol·locar ahir els alumnes del centre escolar perquè s'havien quedat sense sistema de climatització degut al robatori, els serveis municipals van estar treballant a contrarellotge, assegura l'ajuntament en un comunicat, per instal·lar una nova tuberia de coure que va fer que ahir els alumnes tinguessin calefacció. L

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (TU) assegura que ja s'han iniciat les investigacions per trobar els lladres i, a més, va afirmar que s'estan estudiant mesures perquè no es torni a produir un altre robatori de la nova tuberia de coure de l'escola. I finalment, Saladich va destacar la ràpida i eficaç intervenció dels serveis municipals, emergències de la companyia del gas, Policia Local i Bombers, ja que va permetre que els alumnes no haguessin de patir cap conseqüència pel robatori.

Robatoris en cases a Lloret

I al muncipi de veí, a Lloret de Mar, també s'estan produint robatoris les darreres setmanes en una de les seves urbanitzacions, a Cala Canyelles. Segons els veïns s'haurien produït fins a sis assalts en cases que són segones residències en les darreres setmanes. Els lladres s'haurien emportat, objectes de fàcil trasllat, com ara televisors i productes similars, segons van assegurar fonts dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos però van confirmar que de que d'ells tinguin constància s'haurien produït dos robatoris en un parell de setmanes en cases de segona residència a la urbanització de Canyelles. I que per ara, no s'ha efectuat cap detenció i que la investigació encara continua oberta.

Tot i això, des que es van produir els robatoris en aquesta àrea residencial de Lloret de Mar, van assegurar que s'han intensificat els patrullatges a la zona amb agents uniformats i de paisà.

Aquest no és l'únic robatori detectat en una urbanització de Lloret sinó que fa unes setmanes, veïns de la urbanització de Els Pinars van alertar que en cases buides o embargades s'estaven buidant.

Els lladres s'estan emportant des del marc de les finestres d'alumini fins a les campanes de la cuina, les aixetes, entre d'altres. Uns habitatges que han quedat amb un aspecte desolador i que són una presa fàcil pels lladres ja que estan gairebé deshabitats a causa de l'estacionalitat dels seus habitants. Aquesta denúncia dels robatoris la van fer els veïns a través de les xarxa social Facebook.