L'empresa mixta Aigües de Blanes S.A. -formada per l'Ajuntament de Blanes i l'empresa Girona S.A.-, que gestiona el servei municipal d'aigua, ha emès una nota informativa per alertar als seus usuaris sobre l'actuació d'una altra empresa privada que pot induir a la confusió de la ciutadania. Durant les darreres setmanes s'han rebut a les oficines d'Aigües de Blanes, així com en altres dependències de l'Ajuntament, un gran nombre de demandes d'informació de clients que tenen a veure amb l'oferta que fa una determinada societat, que s'ofereix a fer anàlisis de l'aigua de consum públic a l'interior dels domicilis.

Segons la nota informativa, les pràctiques que realitza aquesta altra societat consisteixen en fer una pretesa analítica a l'aigua de la vivenda, intentant convèncer que l'aigua no reuneix les garanties de consum i així poder vendre equips i productes diversos. Aigües de Blanes va informar que aquesta és una pràctica impròpia del procedir d'un servei públic i que obeeix exclusivament a interessos comercials. A més, Aigües de Blanes va advertir que no ven cap tipus de tractament ni fa anàlissis in situ a domicilis particulars.

Finalment, "amb l'objectiu de tranquil·litzar els ciutadans de Blanes", Aigües de Blanes deixa molt clar que l'aigua és de "gran qualitat" i "reuneix les característiques sanitàries i d'excel·lència que regula la legislació".