La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) va anunciar ahir en un comunicat que està preparant un recurs contra les bases del concurs per adjudicar el servei de menjador escolar a la comarca de la Selva amb l'objectiu que s'acabi impugnant. La federació no està d'acord en què el Consell Comarcal adjudiqui tot el servei a una sola empresa i per un període de 8 anys.

La Fapac, doncs, va recordar ahir que durant anys diverses AMPA han fet arribar queixes respecte al servei de menjador contractat pel Consell Comarcal de la Selva i s'han anat tremetent aquestes demandes als Serveis Territorials d'Ensenyament. Després de diversos problemes -especialment amb el servei a l'escola de Vilobí d'onyar- i pressió per part dels pares, el Consell va acabar accedint a convocar un nou concurs públic per adjudicar el servei de menjador.

Un cop van sortir les bases del concurs, però, la Fapac assegura que va constatar "amb molta sorpresa", que "s'ignoraven totalment" les seves propostes i, a més, que el concurs contemplava l'adjudicació de tota la comarca a una sola empresa per 8 anys, amb un volum de negoci en els dos darrers anys de no menys de 3 milions d'euros i un mínim de 250.000 menús servits. Això, segons la Fapac, "exclou a la majoria de les empreses del sector". "No és contempla en cap moment poder fer pacs per zones per tal que hi puguin accedir diferents empreses per a què ho portin o altres fórmules que afavoreixin la lliure competència", es queixen des de la federació.

Davant d'aquesta situació, la Fapac i les AMPA van presentar al·legacions, però es van desestimar totes. Per això, des de la federació van anunciar que estan preparant un recurs al contenciós per intentar impugnar el concurs. Finalment, en el comunicat, la Fapac també va apuntar que durant anys, a la Selva "s'han estat cobrant per sobre del que estableix la mateixa Generalitat". "Volem deixar palès el malestar que hi ha i la prepotència en l'actuació del Consell", va manifestar el president de la Fapac, Jaume Soler, que es pregunta que farà ara el Consell amb el concurs.