El regidor de Lloret de Mar i conseller de la Selva, Josep Valls, va comunicar ahir a la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de les comarques gironines que renunciarà al Consell Comarcal de la Selva en un ple extraordinari que es farà els propers dies. Valls, que està imputat en el cas Clotilde, al Consell té les responsabilitats d'Hisenda i Personal. Es dóna la circumstància que malgrat que Valls està imputat pel que cas que afecta a l'Ajuntament de Lloret, plegarà del Consell Comarcal i, en canvi, seguirà com a edil, tot i que sense les atribucions a les quals va renunciar.

Després de nombroses pressions per part de l'oposició del Consell de la Selva i d'ERC, el soci de Govern de CiU a l'ens comarcal, dimarts passat Valls ja es va reunir amb la direcció de CDC a Girona, que li va donar un dia de temps fins a tornar-se a trobar i prendre una decisió final i comunicar-la, com així va ser ahir. La federació va enviar un breu comunicat on informava que Josep Valls faria efectiva la seva renúncia al Consell Comarcal de la Selva, en el Ple Extraordinari que se celebrarà properament.

En el comunicat, CDC afirma que ha acceptat la renúncia de Valls i que li dóna "ple suport" en la decisió i agraeix la "bona tasca" que ha fet dins del Consell. A més, manifesten que Valls havia "esgrimit motius familiars i personals en la seva renúncia".

Cal destacar que Valls està imputat en el cas contra la màfia russa a Lloret per prevaricació i ?suborn i això el va portar a abandonar les atribucions de govern al consistori, on era primer tinent d'alcalde i a renunciar una part del sou. Tot i renunciar a les responsabilitats, Valls manté l'acta de regidor i, segons va manifestar el portaveu del Millor Marc Fuertes en el darrer ple de Lloret, Valls manté un un sou d'uns 1.700 euros.

Després de l'esclat de l'operació Manga, que afecta el Consell Comarcal, i la renúncia del president Robert Fauria, les pressions es van concentrar en la figura de Valls, que ha acabat presentant la renúncia, malgrat que la seva imputació no té res a veure amb el Consell. De manera que plegarà del tot de l'ens comarcal, però segueix a Lloret pel qual està imputat.

En el mateix ple extraordinari on renunciarà Valls, l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu, serà escollit com a nou president del Consell en substitució de Fauria.