L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va mostrar ahir molt contundent després d'haver conegut que els grups de l'oposició -CiU, ICV-EUiA i PP- es tornen a unir per aprovar una proposta conjunta, sense comptar amb el govern del PSC, que es troba en minoria. En aquest cas, dimarts l'oposició es va reunir per tancar el contingut d'un reglament d'ús dels mitjans de comunicació amb l'objectiu que donin més veu als grups que no són al Govern i que pretenen aprovar en el proper ple. La unió d'aquests grups arriba, a més, poc després que aprovessin una moció en el darrer ple per aturar la ubicació que volia l'executiu del PSC per a un tanatori i crematori.

L'anunci, doncs, no va agradar gaire a l'alcalde, com tampoc la moció sobre el crematori, i va criticar que es faci aquest tipus d'oposició. Marigó va reconèixer que és "molt conscient" que està en minoria, però va carregar que els grups s'uneixin per aquest tipus de temes i no per altres més rellevants, segons el seu parer. "L'únic problema que té Blanes és fer un reglament per Ràdio Blanes? Perquè aquest és l'únic mitjà local que hi ha. Televisió ja no n'hi ha", va afirmar l'alcalde, que va afegir que la televisió es va tancar i ara hi ha una persona que fa la comunicació institucional. També va criticar que els grups tenen un espai al web municipal per penjar el que vulguin -notes, vídeos o butlletins- i cap dels tres ha fet ús d'aquesta possibilitat.

"El gran problema que tenim és poder arribar mes a mes fins al final, amb les dificultats econòmiques que hi ha", va destacar l'alcalde, que va reclamar suport per aquest tipus de temes. En aquest sentit, Marigó va defensar que si no ho volen fer i "només es dediquen a posar pals a les rodes", que els anima a fer un pas endavant i s'uneixin en govern. "Si s'avenen tan bé per oposar-se al crematori i ara el reglament, doncs que s'hi posin de veritat i facin un govern. Els convido a fer-ho", va instar.

Tot seguit, però, va criticar que trobin punts comuns en temes no destacats com a estratègia: "S'ajunten per coses menors per fer veure que ells són majoria i que el Govern està en minoria", va afirmar Marigó. "Si aquesta oposició té realment una alternativa sòlida de Govern que la presenti. Però que no s'uneixin per "collonades"", va repetir. També els va acusar de no mirar pel poble: "El reglament és pel seu bé i no pel de Blanes".

Per altra banda, Marigó es va queixar que tots els grups mostren diferències en funció del regidor amb qui parla i els va demanar un sol discurs: "Jo els reclamo que cada grup tingui un interlocutor vàlid, perquè dins del mateix grup cada vegada m'envien un regidor diferent i em diu coses diferents".