Blanes pateix històricament problemes de dèficit de sorra a les platges sobretot amb els temporals de Llevant, que s'ha agreujat amb la crisi i la manca d'aportacions que feien periòdicament l'Estat i la Generalitat. Davant d'aquesta situació, l'alcade de Blanes, Josep Marigó, reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que netegi de vegetació el llit del riu Tordera -i així permetre que hi hagi aprotacions naturals de sorra- i que faci, "de manera extraordinària", una actuació per extreure'n del riu i regenerar les platges de la localitat.

La solució habitual a Blanes ha estat fer aportatcions de sorra procedent de l'interior del mar, tot i que amb la crisi econòmica, aquestes actuacions han disminuït. De fet, segons dades de l'Ajuntament, des de 2009 no se n'ha fet cap. I les darreres les havien fet tant el Ministeri de Medi Ambient com l'ACA. Ara, però, i després de la darrera llevantada, des de l'Ajuntament es creu que és necessari que se'n faci una. Segons l'alcalde, que va reconèixer que no hi ha una solució definitiva de moment, l'aportació hauria de ser a finals de maig, perquè des d'ara fins llavors hi pot haver nous temporals.

En aquest sentit, va anunciar que la setmana que ve es posaran a treballar per parlar amb el Ministeri i demanar l'aportació. Però, a més, treballen en una altra idea. "En el nostre cas, el gran aportador de sorra a la platja és la Tordera", va destacar Marigó, tot i reconèixer que darrerament aquesta aportació ha minvat. Segons l'alcalde això es deu al fet que ja no hi ha riuades tan sovint -"torderades"- i perquè l'interior del riu "està ple de vegtació, que conté i atura la sorra i impedeix que vagi cap a les platges". Davant d'aquesta situació, i veient la necessitat que té el municipi, Marigó va reclamar que l'ACA netegi de vegetació l'interior del riu perquè així la sorra pugui baixar amb més facilitat.

L'alcalde va demanar, a més, que "de forma extraordinària" l'ACA extregui sorra del llit del riu amb maquinària especialitzada i l'aporti a les platges de la localitat. Segons la seva visió això tindria diferents beneficis: primer, s'aportaria"bona" sorra a les platges sense treure-la del mar i deixar-hi un gran forat a l'interior. A més, faria baixar el nivell del riu, que ha anat pujant -segons destaca- i en faria més amples els marges. I, finalment, perquè creu que el cost seria inferior que portar un gran vaixell per drenar la sorra des del mar. Així, doncs, Blanes reclamarà a l'ACA que faci l'actuació i si no pot que l'autoritzi al Ministeri perquè aquest la faci.