Els sis centres de distribució d'aliments (CDA) que Càritas té desplegats per les comarques gironines van atendre l'any passat més de 6.000 famílies, que segons l'associació representen quasi 20.000 persones, i van distribuir ajuts alimentaris per valor d'1,12 milions. A partir d'ara, però, seran vuit CDA, ja que ahir es van inaugurar dos nous centres a Banyoles i Palafrugell.

El CDA és un recurs per facilitar els aliments bàsics a les persones i famílies amb dificultats econòmiques i pretén cobrir adequadament les seves necessitats d'alimentació. Càrites va avançar que aquest any s'obriran dos centres més a Torroella de Montgrí i Roses, on la capacitat d'atenció del projecte superarà les 25.000 persones.

Les inauguracions d'ahir va comptar amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que va destacar que el CDA és "un recurs pioner i de referència que cal extrapolar fora del territori". Munté va matisar que l'augment de les situacions de vulnerabilitat ha de fer pensar en "noves estratègies i recursos per ajudar les persones més necessitades". La consellera va afirmar que les col·laboracions entre administracions públiques, entitats privades i món empresarial són "més imprescindibles que mai" i va garantir el suport del Departament de Benestar Social i Família i de la Generalitat.

El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, va explicar que amb l'obertura d'aquests nous centres s'abraça "pràcticament tot el nostre territori" i va lloar "el paper fonamental del voluntariat", així com la importància de la implicació econòmica tant de les administracions públiques com de les entitats privades. Finalment, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va remarcar que amb el servei "s'ha dignificat la persona que pateix aquesta necessitat i també s'ha dignificat la mateixa entrega d'aliments".

D'altra banda, ahir també es va inaugurar el Centre Obert de Banyoles, que s'adreça a infants en situació de risc i les seves famílies, realitzant una tasca preventiva i procurant millorar la qualitat de vida dels infants; objectiu amb el qual fomenta la seva integració i socialització a la comunitat.