L'aeroport de Girona no aixeca el cap aquest inici d'any. Si ja va assolir uns pobres resultats el mes de gener, el febrer no ha anat millor: segons les dades difoses per Aena, van passar per l'aeroport gironí el mes de febrer un total de 78.587 passatgers, xifra que suposa un descens del 13,7% respecte al febrer de ?l'any passat. Però el pitjor és l'espectacular descens en el trànsit d'aeronaus, ja que es van registrar 1.048 operacions d'aterratge i enlairament, que suposen una caiguda del 23,4% respecte al febrer de 2012, a prop d'una quarta part menys. En l'acumulat dels primers dos mesos de l'any, les operacions d'avions a l'aeroport de Girona han caigut un 22,6%, i el trànsit de passatgers, un 12%.

Pel que fa al trànsit de mercaderies, aquest començament d'any ha baixat més d'una quarta part: un 26,6%.

Tant pel que fa al mes de febrer com en l'acumulat gener-febrer, l'aeroport de Girona es troba en el 17è lloc de tota la xarxa d'Aena en trànsit de passatgers. Lluny queden els dies en què es trobava invariablement entre els 10 primers del rànquing.

Tanmateix, el descens en nombre de passatgers i d'operacions no es pot atribuir a causes particulars de Girona, ja que la pràctica totalitat dels aeroports més importants de l'Estat han perdut passatgers. De fet, la mitjana de tots ells assenyala un descens de viatgers del 9,7% aquest principi d'any, i d'un 10,2% el mes de febrer. En operacions, el descens ha sigut del 17,3% al febrer i del 16,2% en l'acumulat, també de mitjana.

Pèrdues generalitzades

Els aeroports de Madrid, Barcelona, Gran Canària, Tenerife Sud i Palma de Mallorca encapçalen el rànquing del febrer en trànsit de viatgers. I tot i així han perdut respecte al febrer de 2012 uns respectius 16,2%, 4,3%, 8%, 3,9% i 8,6%. No és fins al número 16 del rànquing que es troba un aeroport que no ha patit pèrdues: es tracta del d'Astúries, que amb un creiexement de l'11,2% ha aconseguit avançar el de Girona i arribar als 81.083 passatgers. En l'acumulat dels dos primers mesos de l'any, manen els mateixos cinc aeroports i Girona continua en el lloc 17, també per darrere d'Astúries, que és el primer aeròdrom que no registra pèrdues: guanya un 14,6% de viatgers.

Les xifres de l'aeroport de Girona -a l'espera que la temporada d'estiu porti més passatgers- no inviten a l'optimisme. Menys encara si es té en compte que fa pocs dies el PP va rebutjar mantenir-hi tres anys les bonificacions de les taxes, que el permeten ser competitiu enfront del de Barcelona. El 26 de febrer la Comissió d'Indústria del Govern va rebutjar la iniciativa d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per mantenir les taxes bonificades a l'aeroport Girona. La portaveu del Partit popular va insitir en el suport del Govern a aquesta iniciativa, però va remarcar que té caducitat, ja que les disposicions finals dels pressupostos "no es poden prorrogar".