La presidenta del Partit Popular, Alícia Sanchez-Camacho, va carregar durament contra el Govern de la Generalitat acusant-lo d'utilitzar el procés sobiranista i la voluntat independentista per "tapar la seva corrupció". "CiU vol la independència per controlar la justícia, la hisenda i els mitjans de comunicació", va afegir la política, qui va inaugurar el Campus de Noves Generacions del PPC, que se celebra a Girona.

Sánchez-Camacho va assegurar que qui està "embrutant la política catalana actual" és el "nacionalisme excloent de CiU". "Darrere de l'espoli del Palau de la Música, darrere del cas de les ITV, darrere del cas Lloret i la màfia russa i darrere de tants casos de corrupció no hi ha Espanya ni el CNI, hi ha CiU i els seus presumptes corruptes", va assegurar la líder del PPC.

Des d'un bon principi, Sánchez-Camacho va criticar el govern d'Artur Mas subratllant que fa una política basada en la "inestabilitat, el trencament i la confrontació". La líder dels populars catalans va subratllar que són "l'únic partit de l'oposició" i va denunciar que CiU i el Govern intenta apropiar-se "indegudament" dels símbols catalans. "No callarem davant el fet que CiU vulgui aprofitar-se dels nostres símbols i sentiments catalans perquè aquests símbols són de tots i no només dels independentistes", va assenyalar.

Segons la líder del PPC, CiU intenta "tapar la seva corrupció" mitjançant el procés independentista i la "senyera de Catalunya". "Això no ho permetrem, no deixarem que s'embruti la senyera de tots els catalans", va afegir. En aquest sentit, Sanchez-Camacho va denunciar que Convergència i Unió "només vol" la independència per poder "controlar la justícia, la hisenda i els mitjans de comunicació".

A més, la popular va criticar el cessament de l'ambaixador del Govern davant la Unió Europea, Joan Prat, per Pere Puig, d'un perfil més proper a la visió del Govern. "Volen les ambaixades per col·locar els seus amics i quan algú no va amb ells el treuen. Ells que s'anomenen moderats posen els càrrecs que volen i escullen a aquells que són més extremadament independentistes", va dir la presidenta del PPC.

Alícia Sánchez Camacho també va denunciar que el Govern volia que Catalunya fos "un oasi de silenci" per poder "amagar la seva corrupció". "Demanarem que s'aclareixin els casos que hi ha dins del partit de CiU i hem reclamat una comissió d'investigació per saber la veritat", va assenyalar.

D'altra banda, la líder dels populars catalans va voler destacar que Mas està "diposat a sacrificar el futur dels catalans per salvar el seu propi partit". "Ara ja es parla d'eleccions anticipades i això només respon a l'interès de CiU de sortir de la seva pròpia decadència", va assenyalar.

Enrocats "amb el radicalisme"

En aquesta mateixa línia, Alícia Sánchez-Camacho va demanar al Govern de la Generalitat que "deixi d'amagar" els pressupostos per aquest 2013. "No es pot continuar així i donant les culpes a l'Estat", va valorar. "Només els savis rectifiquen, per això Artur Mas no ho ha fet i ha preferit enrocar-se amb el radicalisme d'Esquerra. Cada dia està més clar que Mas ha abdicat com a president de la Generalitat i es dedica a fer de portaveu d'ERC i Mas", va afegir.

Finalment, la cap del PPC va voler comentar la situació que travessa el PSC. Segons la líder popular, els socialistes catalans "estan perduts" i van caure en la "trampa" del Govern d'Artur Mas.